BİST
ALTIN
2.504,53
DOLAR
32,21
STERLİN
41,03
EURO
35,12

Karaoba ; Menenjit Verileri Paylaşılsın

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba Uşak'ta menenjit hastalığından yaşanan ölümü,TBMM'ye taşıdı,Karaoba;"Ülkemizde menenjit vakası sayısı artmakta, Sağlık Bakanlığı menenjitle ilgili verileri saklamaktadır; bir an önce bunları paylaşmasını talep ediyoruz"

07 Mayıs 2024 Salı 21:52
Karaoba ; Menenjit Verileri Paylaşılsın

TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılan CHP Uşak Miletvekili Ali Karaoba menenjit kaynaklı ölümlerin önüne geçilebilmesi için, Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı.

Karaoba konuşmasında .

- Geçtiğimiz hafta Uşak'ta 7 yaşında bir yavrumuzu meningokok menenjitinden kaybettik ölümle sonuçlanabilen bu hastalıkla mücadele etmekteki en önemli yöntem aşıdır gelişmiş ülkelerde bu aşı bebeklere ücretsiz uygulanmaktadır. Ülkemizde üç menenjit aşısının 2'si aşı takvimimizde mevcut olup meningokok aşısı mevcut değildir.

Menenjit kaynaklı ölümlerin önüne geçebilmek için bu aşıların yalnızca bebeklere değil hac ve umreye gidenlere, askere gidenlere, bağışıklık sistemi zayıf kişilere, HIV taşıyanlara mutlaka ücretsiz yapılması gerekir.

Ülkemizde menenjit vakası bildirimlerinin sayısı artmakta, Sağlık Bakanlığı menenjitle ilgili dökümleri, verileri saklamaktadır; bir an önce bunları paylaşmasını talep ediyoruz.

Çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı kaybetmemek için Sağlık Bakanlığını asli görevine davet ediyoruz.dedi.

Habert/AhmetItil.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 07.05.2024 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.