BİST
10.277
ALTIN
2.390,60
DOLAR
32,34
STERLİN
40,65
EURO
34,88

e-Devlet Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

E – devlet emeklilik başvurusu, e – devletten emeklilik için başvuru yapabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Eğer şartları yerine getirmeden başvuru yapılırsa yapılan başvuru direkt reddedilmektedir.

19 Nisan 2022 Salı 22:59
e-Devlet Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

E – devlet sayesinde pek çok işimizi kurumlara gidip saatlerce sıra beklemeye gerek kalmadan yapabilmekteyiz. Bu kolaylık sayesinde zamandan da tasarruf etmiş oluyoruz. E - devletin bize sunduğu bu kolaylıklardan bir tanesi olan e – devlet emeklilik başvurusu sistemidir.

Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak buradan başvuru yapabilmek için kişini e – devlet şifresine sahip olması gerekir. Eğer e – devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesinden bir tanesine T.C kimlik belgeniz ile beraber giderek 2 TL gibi bir ücret karşılığında e – devlet şifrenizi alabilirsiniz.

Eğer şifreniz varsa e – devlet uygulamasının içerisinde olan Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne giderek oradaki hizmetlerden ‘4A Emeklilik Kaydı’ yazan yere girmeniz gerekir. Açılan ekranda kimliğinizi doğruladıktan sonra giriş yaparsınız. Bu giriş sisteminde ister e – devlet şifrenizle ister mobil imzanızla ya da isterseniz T.C kimlik ve şifreniz ile beraber giriş yapabilirsiniz. Daha sonra buraya giriş yaptıktan sonra açılan sayfadan emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.

E – Devlet Emeklilik Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Emeklilik başvurunuzu yapıp gerekli olan belgeleri de ulaştırdıktan sonra yapılacak tek şey başvuru sonucunu beklemektir. E – devlet emeklilik başvurusu sorgulaması yapmak için e – devlet uygulamasından Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip sistemine giriş yaptıktan sonra kimlik doğrulama yapmanız gerekir. İstediğiniz doğrulama yöntemi ile giriş yaptıktan sonra uygulama Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi web sitesine yönlendirir. Açılan sayfada emeklilik başvurusunu hangi yıl yaptığınızı seçerek ‘sorgula’ kısmına basmalısınız. Daha sonra başvuru sonucunuz gözükecektir.

Emeklilik Başvurusu İçin Hangi Belgeler İstenmektedir?

Emeklilik başvurusu yapabilmek için öncelikle 3 belge gerekir. Bunlardan birincisi vergi muafiyet belgesi, ikincisi sigortalı işten ayrıldığınızı gösteren belge ve üçüncüsü de tahsis talep beyan taahhüt belgesidir bu belge de Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmaktadır. e – devlet emeklilik başvurusu için gerekli belgeler bunlardır.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.