BİST
9.916
ALTIN
2.439,70
DOLAR
32,45
STERLİN
40,80
EURO
34,83

Ruhsatsız İşyerlerine Mühür

CHP'Lİ Uşşak Belediye Başkanı Özkan Yalım kendisininde başında bulunup takip ettiği çalışmada zabıta ekipleri 5 yabancı uyruklu vatandaşın çalıştırdığı işletmeyi ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

16 Nisan 2024 Salı 20:19
Ruhsatsız İşyerlerine Mühür

Hem seçim çalışmaları sürecinde hem de göreve geldiği günden bu yana sığınmacı kişileri şehirde istemediğini ve kendi halkına daha huzurlu bir ortam sunacağını söyleyen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, sözünün arkasında durdu. Ruhsatı olmayan yabancı işletmeler Başkan Yalım’ın talimatıyla mühürlenerek kapatıldı.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kent genelinde yapılan denetimlerin ardından Afganlar ve Suriyeliler tarafından açılmış iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işletmeler tespit edildi.

Ruhsatsız hizmet verdiği belirlenen 5 dükkân, Başkan Yalım’ın önderliğinde işlem yapan zabıta ekipleri tarafından mühürlendi, Zabıta Müdürlüğü’ne bizzat talimat veren ve şehir genelinde

ruhsat almadan işletme açan sığınmacı kişileri tespit ettiren Başkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma müsaade etmeyeceklerini söyledi. “Hemşerilerimizin ve esnafımızın huzuru bizim için her şeyden önemli.

Bu huzuru bozacak hiçbir duruma izin vermeyeceğiz” diyen Yalım;

“Uygunsuz bir şekilde işyeri açıp haksız kazanç elde eden Suriyeli ve Afgan vatandaşları yakından takip ederek, bu tarz kazançlara fırsat vermeyeceğiz. Seçim vaadimde de söylediğim gibi yeni dönemde sığınmacı vatandaşlara iş yeri ruhsatı vermeyecek, hali hazırda bulananlara ise sıkı denetimler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

,

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.