BİST
9.798
ALTIN
2.456,98
DOLAR
32,59
STERLİN
40,85
EURO
35,04

KOSGEB Hangi Sektörlere Kredi Veriyor?

Kosgeb hangi sektörlere kredi veriyor sorusu birçok kişi tarafından merak edilir. Çünkü kosgeb ismi çok sık duyulur. Kosgeb hangi sektörlere kredi veriyor sorusuna şu şekilde yanıt verilebilir. İnşaat, toptan perakende ve ulaştırma alanında genelde daha çok olacak şekilde kosgeb için kredi sunulmaktadır.

22 Nisan 2022 Cuma 14:53
KOSGEB Hangi Sektörlere Kredi Veriyor?

Bunun dışında bilgi iletişim, Mesleki faaliyetler, destek faaliyetleri, Konaklama ve yiyecek, bilgisayar, kuaförlük, kuru temizleme ve mobilya alanı öne çıkar. Kosgeble kredi vermek alanında özellikle bu sayılanlar daha çok kredi almaktadır. Bu alanlardan birinde faaliyet yapılması gerekilir. Bu yüzden başvuru yapıldıktan sonra kosgeb için kredi alınabilir. Sadece faaliyet alanı içinde yer alması gerekir.

Kosgeb ile Alınacak Kredi Miktarı

Kosgeb ile kredi miktarında da değişkenlik ortaya çıkabilir. Kosgeb kredi miktarı alanında öncelikle krediyi alacak olan alana bakılır. Bunun dışında iş kapasitesi de öne çıkar. Yani büyük bir iş faaliyeti için ise kredi miktarında da bir yükseliş meydana gelir. Yani tamamen faaliyeti içine alacak şekilde bir gelişme ortaya konur. Bu alanda kosgeb kredi miktarı aynı yapıya sahip olmaz. Yani kredi miktarında parada değişkenlik söz konusu olmaktadır. Bunun için sadece kosgeb alanına ve iş faaliyetine bakılması gerekir. İş faaliyeti küçükse miktar küçülür. Büyükse de buna uygun olacak şekilde kredi miktarında artış yaşanır.

Alınacak Kredi için Kosgebe Başvurmak

Başvuru yapılması için kosgebe doğrudan başvurmak ya da iletişime geçmek gerekir. Öncelikle bu alan ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için aranması gerekir. Arama yapıldıktan sonra daha detaylı olacak şekilde bilgi alınır. Daha sonra ise gerekli işlem ne ise kosgeb bunu sizler ile paylaşır. Gerekli bir merak ve iş faaliyet alanına bakılır. Tüm işlemler gözden geçtikten sonra kosgeb de kredi için işlemlerine başlar. İşlemler genel olarak kısa bir süre içinde gerçekleşir. Bunun için çok fazla beklenmesine gerek yoktur. Özellikle acil şekilde krediye ihtiyacı olanlar vardır. Kosgebe kredi başvurusu yapılarak bu alanda acil ihtiyacı olanlar için anında kredi almak mümkün.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.