BİST
9.717
ALTIN
2.438,05
DOLAR
32,57
STERLİN
40,84
EURO
35,00

4A Emekli Maaşı Banka Değişikliği Nasıl Yapılır?

4A emekli maaşı banka değişikliği anlaşmalı bankaların belirlediği şartları karşılamanız durumunda yapabileceğiniz bir işlem. Emeklilik başvuru talebinizi Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirmenizle birlikte tercih ettiğiniz bankadan maaşını alabiliyorsunuz.

16 Mayıs 2022 Pazartesi 23:55
4A Emekli Maaşı Banka Değişikliği Nasıl Yapılır?

Peki, 4A emekli maaşı banka değişikliğinin daha sonrasında yapılması için gerekli şartlar neler bu yazıda inceleyeceğiz.

4A Emekli Maaşında Banka Değişikliği Süreci ve Gerekli Şartlar

SGK’ya emekli olma şartlarınızı sağlamanız durumunda emekli olmanızı istediğiniz başvuru talep formunda, maaşınızı hangi bankadan almak istediğinizi beyan ettiğiniz bir bölümde mevcuttur. Bu talep ilgili bankaya iletilir ve emekli maaşınızı o bankadan almaya başlarsınız. Herhangi bir talebin olmaması durumunda ise devlet bankası olan Ziraat Bankası’na kaydınız geçer. Daha sonrasında anlaşmalı bankanızı bir sebepten dolayı değiştirmek isterseniz sizi bunlardan ayrı bir süreç bekler.

4A emekli maaşında banka değişikliği yollarını üç grupta ele alabiliriz. İlki ve en yaygın olanı e-devlet üzerinden, ikincisi SGK’ya başvuru, sonuncusu ise ilgili banka veya PTT şubelerine giderek işlemi sürdürebilirsiniz. 4A emekli maaşında banka değişikliği olmayan durumlar bu sürecin yavaşlamaması adına araştırmaya alınması gerekir. Bu durumların başında hali hazırda emekli maaşınızı aldığınız bankaya borcunuzun olmaması durumudur. Bunun dışında bankayla süreli bir anlaşmanız veya promosyonlu ödeme durumu alındıysa anlaşmalar çerçevesinde tutarı bankaya ödemeniz istenir. Bu aşamada sözleşmelerinizi gözden geçirmeniz size en iyi rehber olacaktır. Tüm bu başlıca şartlara uymanız durumunda başta belirttiğimiz banka değişikliği yollarından herhangi biri ile bankanızı değiştirebilirsiniz.

E-devlet Üzerinden Emekli Maaşı Değişikliği

Hemen her resmi işlemin kolayca ve güvenilir bir şekilde yapılabildiği e-devlet üzerinden 4A emekli maaşı banka değişikliği yapmakta mümkün. Bu yöntem erişimi en kolay yollardan biri olması sebebiyle en çok tercih edilenlerin başında yerini alıyor. Sisteme bireysel şifrenizle giriş yaparak 4A emekli maaşı banka ve adres değişikliği seçeneğiyle devam ediyorsunuz. Gelen ekranda mevcut bankanız ve adresiniz çıkacaktır. Tercih edeceğiniz banka bilgilerinizi sistemden güncellemeniz durumunda en yakın süreç içerisinde banka değişikliği işleminiz tamamlanacaktır.

Bu işlemden sonra mağduriyet yaşamamanız adına bankalarla yapılan sözleşme maddelerinin içeriğini detaylıca incelemeniz önemlidir. SSK emeklisi iseniz ve 4A emekli maaşı banka değişikliği yapmak istiyorsanız haklarınız ışığında ve gerekli şartları yerine getirerek kolayca değişim işlemini yapabilirsiniz.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.