BİST
10.337
ALTIN
2.399,62
DOLAR
32,28
STERLİN
40,37
EURO
34,68

Eğitim Sen Uşak Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

Uşak Öğretmenevinde gerçekleşen 12. Olağan Genel Kurulda Eğitim SEN Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç:EĞİTİM SEN’ in tarihi, “memurun da sendikası mı olur” diyenlerin kapılarına vurduğu mühürleri söküp atarak kapı kulu değil öğretmen olduğunu ispatlayanların tarihidir.

26 Kasım 2023 Pazar 19:00
Eğitim Sen Uşak Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

Eğitim Sen Uşak Şubesi olarak 12. Olağan Genel Kurulunu Uşak Öğretmenevinde gerçekleştirdi.

11 Dönem yürütme kurulu ve yeni dönem yürütme kurulunda görev alanlarla beraber çok sayıda Eğitim Sen üyesinin katıldığı kahvaltıdan sonra Genel kurula geçildi.

Genel kurulda söz alan Eğitim SEN Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç.

- Bizi yalnız bırakmayarak genel kurulumuza katılan Değerli dostlar ve Eğitim Sen üyesi değerli yoldaşlarım, Eğitim Sen UŞAK Şubesi 12.Olağan Genel Kuruluna Hoş geldiniz.

Bugün burada kökleri emeğin yüzlerce yıllık birikimine, dalları Encümen-i Muallim’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e uzanan asırlık ulu çınarın kongresini yapıyoruz.

EĞİTİM SEN’ in tarihi, 12 Eylül karanlığını yırtanların, Sendika Yürütme Komisyonlarından, Kamu Çalışanları Platformundan, Kamu Çalışanları Sendikaları Platformundan bugüne ilmik ilmik ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir. EĞİTİM SEN’ in tarihi, 12 Eylül faşizm sonrasının ilk mitingi olan “Kamu Çalışanları Sendikal Haklar Mitingi”ni yaratan, Darbe sonrasında ilk kez iş bırakan, Önüne kurulan barikatları kumdan kaleler gibi yıkarak Ankara Kızılay Meydanı’na akan yüz binlerin dünden bugüne uzanan direniş destanının tarihidir.

EĞİTİM SEN’ in tarihi, “memurun da sendikası mı olur” diyenlerin kapılarına vurduğu mühürleri söküp atarak kapı kulu değil öğretmen olduğunu ispatlayanların tarihidir.

EĞİTİM SEN’ in tarihi filli meşru mücadelesi ile Türkiye’de eğitim emekçilerine sendikal örgütlenmeyi kazandıranların tarihidir.

Buradan emekleriyle, ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı bir kez daha minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum.

EĞİTİM SEN, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdüren bir emek örgütüdür en başından bugüne “Hak verilmez alınır, zafer mücadele ile kazanılır” ilkesinden taviz vermeden yol aldık.

Bugün işyerlerinde Vatan Millet Sakarya edebiyatı yaparak, sadece kutsal değerlerimiz üzerinden üye yapmaya ve eğitim emekçilerinin mücadelesini promosyon sendikacılığına indirgeyenlere karşı Eğitim Sen Güneşi gerçek sendikacılığı ve mücadeleyi sizlerin varlığı ile öğretmeye devam ediyor bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın ne alnımızda bir ayıp ne koltuk altında saklı haçımız, biz bu halkı sevdik ve bu ülkeyi. İşte bağışlanmaz Korkunç suçumuz...

Değerli dostlar, Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olmuştur bugün de kelimenin tam anlamı ile bir böyle bir süreçten geçiyoruz, Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım gittikçe derinleşmiştir.

Ülkenin anayasası onu koruması gerekenler tarafından yok sayılıyor en yüksek yargı organın verdiği kararlar alt mahkemelerce uygulanmıyor.

Tuz koktu artık.

Yıllardır hayata geçirilen borçlanmaya, dış finansmana, ranta, spekülasyona, betonlaşmaya dayalı model çoktan iflas etmiştir ancak sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzenin enkazı, işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, çiftçisinden küçük esnafına halkın %99’una yıkılmak istenmektedir.

Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolüdür.

Biz bize verilmek istenen bu rolü kabul etmeyen bir güneşin emekçileriyiz.

Eğitim Senliyiz! Değerli dostlar Eğitim Sen Uşak Şube yürütmesini aldığımız Mart 2020’den bugüne yürütme kurulu olarak elimizden geldiğince bölgemizde emek ve demokrasi mücadelesini yükseltmeye çalıştık gerek alanlarda gerekse adli, idari yargıda emekçilerin haklarını savunurken, diğer yandan da işyerlerinde eğitim emekçilerine yaşadığımız sorunlar ve çözüm önerilerimizi anlatarak sendikamıza davet ettik.

Eğitim alanında ve ülkemizde yaşanılan sorunları yaptığımız açıklamalarla alanlarda ve iş yerlerinde dillendirdik.

Emek ve demokrasi açısından önemli günlerimizi andık, farkındalık yaratmaya çalıştık.

Dostlar yürütme kurulunda kaldığımız 45 ayın iki yılı pandemi son dokuz ayı da yaşadığımız deprem ve akabinde yaşadığımız sorunlarla geçti bu olumsuz süreçlerde de emekçilerin sorunlarına eğilmeyi, örgütlenmeyi hiç bırakmadık hiçbir olumsuzluk bizi emek ve demokrasi mücadelemizden alı koyamadı.

Deprem sonrası dostlarımızla birlikte depremzedelerin yaralarını sarmaya onları hayatta tutmaya yönelik çalışmalarımızı; gerek deprem bölgesine gönderdiğimiz arkadaşlarımızla gerekse burada yürüttüğümüz dayanışmayla sürdürmeye çalıştık bölgeye gönderdiğimiz konteynerler için emekli üyemiz Sami Yakut başta olmak üzere, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Elbette yetişemediğimiz, ulaşamadığımız durumlar ve dostlarımız olmuştur önümüzdeki süreçte önceliğimiz iş yeri temelli örgütlenmeyi tekrar canlandırarak, iş yeri temsilcilerimizi ve üyelerimizi harekete geçirmek olacaktır bunun için ortak iradeyle yeni bir yürütme kurulu oluşturduk.

Sizlerin de desteğiyle hep birlikte, omuz omuza, yan yana sendikamızı büyütmek ve mücadeleyi yükseltmek hedefimizdir. 45 aylık süreçte fedakarca çalışan, mücadele eden yürütme kurulu üyelerime, bugün tayin dolayısıyla aramızda olmayan kadın sekreterimiz Sevcan ÜNAL arkadaşımıza, ilçe temsilcilerimize ve bütün üyelerimize bize duydukları güven verdikleri destek için, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.

Yoldaşlar Gün mücadeleyi yükseltme günüdür

Gün; bu toprakları emeğin, adaletin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme günüdür.

Gün; sömürü, yoksulluk ve baskılara karşı omuza omuza verme günüdür.

Gelin emeğin, halkın kürsüsünü birlikte kuralım.

Bize reva görülen kara kışı baharına çevirmek için, İşsizliğe, yoksulluğa, gericiliğe, faşizme hayır demek için sesimizi, gücümüzü birleştirelim.

Bizler emeği ile var olanlarız…

Kula kulluk etmeden, Boyun eğmeden, Diz çökmeden, Padişahım çok yaşa demeden yaşayanlarız.

Bizler bu ülkenin aydınlığı, Çocuklarımızın geleceği, Halklarımızın kardeşliği, Birbirimizin varlığı için mücadele edenleriz.

Bizler buradayız. Vardık, Varız, Var olacağız!..

Biz kazanacağız yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz!

Yaşasın Eğitim Sen .

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.