BİST
9.807
ALTIN
2.430,46
DOLAR
32,50
STERLİN
40,74
EURO
34,98

Çiftçilere Tohum, Fide, Kovan Dağıtıldı

Uşak'ta çiftçilere 156 ton tohum, 300 bin fide, 400 arı kovanı dağıtıldı

13 Mart 2024 Çarşamba 18:23
Çiftçilere Tohum, Fide, Kovan Dağıtıldı

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce kentteki çiftçilere 156 ton tohum, 300 bin fide, 400 arı kovanı dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" ve "Aile Çiftçiliğini Geliştirme Projesi" kapsamında Kemalöz Kapalı Pazar Yeri'nde tohum, fide ve arı kovanı dağıtım töreni düzenlendi.

Burada konuşan Uşak Valisi Turan Ergün, projeden 1725 çiftçinin yararlandığını, proje maliyetinin ise yaklaşık 13 milyon lira olduğunu söyledi.

Toprakla buluşacak tohum ve fidelerin hem ülke hem de kent ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Ergün, "Bu ve benzeri projelerle elde edilecek bereketli kazançlar, çiftçilerimizin çalışma ve üretme azmini dolayısıyla tarımsal kalkınmayı da hızlandıracaktır. İlimizdeki bütün tarım arazilerinin kaliteli tohum ve fidelerle devletimiz tarafından desteklenmesi değerli hemşehrilerimizin üreticiliğini olumlu yönde artıracaktır. Diğer taraftan ilimizde yürütülen arıcılık faaliyetlerinin kovan ve arı dağıtımı vesilesiyle daha da gelişerek yine üreticilerimizin gelirini artıracağı da aşikardır." dedi.

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir de projeler kapsamında toplamda 156 bin 320 kilogram nohut, ayçiçeği, fasulye, çörek otu, mercimek, sorgum sudanotu tohumu, 300 bin karnabahar ve brokoli fidesi ile 400 arı kovanının Uşaklı çiftçilere yüzde 50 ila 75 arasında değişen hibe destekleriyle dağıtıldığını söyledi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.