BİST
9.566
ALTIN
2.482,73
DOLAR
32,50
STERLİN
40,51
EURO
34,61

Uşak'lı Anne'nin Kızı İçin Örmeye Başladığı Amigurumi Geçim Kapısı Oldu

Uşak'ta 6 yıl önce doğan kızının oynaması için tığ örgü tekniği amigurumiyle oyuncak bebek ören kadın, çevresinden gelen taleplerle geliştirdiği işini sosyal medya siparişleriyle büyüttü.

30 Aralık 2022 Cuma 11:06
Uşak'lı Anne'nin Kızı İçin Örmeye Başladığı Amigurumi Geçim Kapısı Oldu

Uşak'ta 6 yıl önce doğan kızının oynaması için tığ örgü tekniği amigurumiyle oyuncak bebek ören Kübra Akarca sosyal medya siparişleriyle büyüttü.

Lise yıllarından bu yana örgüye merakı olan 32 yaşındaki Kübra Akarca, 2016 yılında doğan Nisa isimli kızının doğal oyuncaklarla oynaması için tığ örgü tekniği amigurumi ile bebekler örmeye başladı.

Yakın arkadaşlarının da talebi üzerine daha fazla oyuncak örmeye başlayan Akarca, ilgi olduğunu görerek "Sihirli ilmekler" isimli sosyal medya hesabı açtı.

Bebeklerin yanı sıra çizgi film karakterleri, anahtarlık, dekoratif kaktüsler, çiçek gibi çeşitler de ören Akarca, aile bütçesine katkı sağlıyor.

Akarca, AA muhabirine yaptığı açıklamada yaptığı örgüleri sosyal medyaya yükleyince talep gelmeye başladığını belirterek, "Bu işten bir süre sonra gelir elde etmeye başladım. Satışlarım güzel. Sosyal medyadan siparişlerimi alıyorum. Uşak'ta ve yakın yerlerde olanlara elden teslim ediyorum. Diğerlerine kargoyla ulaştırıyorum. Bu şekilde aile bütçemize destek oluyorum. Örmek istediğim tasarımların tariflerini internetten buluyorum. İplerini ayarlayıp başlıyorum, bir ürünü ortalama 1-2 günde tamamlıyorum." diye konuştu.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Son Güncelleme: 30.12.2022 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.