BİST
9.471
ALTIN
2.503,83
DOLAR
32,60
STERLİN
40,67
EURO
34,79

Sömestir Tatilinden Dönecek Şöförlere Uyarı !

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı dolayısıyla sömestr tatili dönüşünde sürücülerin araçlarına kış lastiklerini taktırmadan yola çıkmamaları önem taşıyor.

05 Şubat 2023 Pazar 16:20
Sömestir Tatilinden Dönecek Şöförlere Uyarı !

Tüm Yurdu etkisi altına alan kar yağışı dolayısıyla sömestir tatili dönüşünde sürücülerin araçlarına kış lastiği taktırmadan yola çıkmamaları önem taşıyor.

Uzmanlar kış 7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında normal lastiklerin yol tutuşunun azaldığını belirtirken kayma, savrulma ve hakimiyet kaybınında yaşandığını belirtti.

Kış lastikleri zorlu şartlarda yola tutunma ve daha güvenli sürüş sağladığı belirtilirken.

Karlı havalarda sürüş esnasında gereksiz şerit değiştirilmemesi gaz ve fren pedallarının çok yumuşak bir şekilde kullanılması konusundada uyarılarda bulundu. 

Kamyon, Çekici, Tanker, Minibüs ve Kamyon türü araçlar ile A türü yetki belgesine kayıtlı otomobillerin 1 Aralık / 1 Nisan tarihlerinde şehirler arası kara yolunda kış lastiği kullanmaları zorunludur.

-AhmetItil/Haber.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.