BİST
9.099
ALTIN
2.325,45
DOLAR
32,37
STERLİN
40,96
EURO
34,95

Uşak'tan Arama Kurtarma Ekipleri Deprem Bölgesine Gitmek İçin Yola Çıktı

Uşak'tan arama kurtarma personeli, sağlık ve itfaiye çalışanlarınında bulunduğu toplam 43 personel, 7 araç, 55 arama kurtarma gönüllüsü deprem bölgesine gitmek için yola çıktı.

06 Şubat 2023 Pazartesi 11:05
Uşak'tan Arama Kurtarma Ekipleri Deprem Bölgesine Gitmek İçin Yola Çıktı

Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde saat 04.17 de meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında en yüksek seviyede acil durum olan 4. seviye alarm ilan edilmesiyle birlikte.

Uşak'tada Vali Dr. Turan Ergün başkanlığında Belediye Başkanı ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi (GAMER) Müdürlüğünde toplanıldı.

Uşak'tan afet bölgesine gidecek olan arama kurtarma ve yardım ekiplerinin koordine edilmesine yönelik kararlar kapsamında.


AFAD Müdürlüğüne ait 16 Personel ve 2 araç;
İl Sağlık Müdürlüğüne ait 15 personel ve 4 araç;
İtfaiye Müdürlüğüne ait 4 personel ve 1 araç;
Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB ekibinden 8 personel olmak üzere 43 personel ve 7 araç ivedilikle yola çıkarıldığı açıklandı.


Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 55 AFAD gönüllüsünün de afet bölgesine hareketi gün içerisinde sağlanacağı bildirilirken.


İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 24 saat esasına göre çalışma düzenine geçtiği ve gelecek talep ve emirleri takip edeceği açıklandı.

-AhmetItil/Haber.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.