BİST
9.080
ALTIN
2.325,56
DOLAR
32,37
STERLİN
40,98
EURO
34,98

At Biniciliği Nasıl Öğrenilir?

Son yıllarda pek çok kişinin ilgi odağı olan at biniciliği nasıl öğrenilir sorusuna çok fazla cevaplar aranmakta ve araştırmalar yapılmaktadır.

13 Haziran 2022 Pazartesi 09:13
At Biniciliği Nasıl Öğrenilir?

At biniciliği göründüğünden daha zor ve son derece dikkat isteyen önemli konuların başında gelmektedir. Özellikle ata binmek isteyenler ve bu spor dalı ile uğraşmak isteyenler kesinlikle konu hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olması gerekmektedir. Her binici önce binme inme ve donanım ayarlama işinde manejin orta hattı üzerinde yapılması gerekenleri öğrenmelidir. Tüm biniş öncesi ve donanımın doğru takılıp kontrol edilmesi gerekmektedir.

Ata Biniş Adımları

At biniciliği için yapılması gerekenler çok önemli kurallar ve işlemler bulunmaktadır. Başlangıç olarak dar ve elastik binici pantolonu çizme ya da bot ile yarım chaps kıyafetler son derece ideal olmaktadır. Güvenlik için tog takılması şarttır. Yardımcı malzemeler olarak mahmuz kamçı ve eldiven kullanılmaktadır. Acemi olan bir binici adına en uygun at sakin, iyi eğitim almış, itaatkar ve istikrarlı olandır. Bunun için genel olarak yaşı ilerlemiş olan yaşlı atlar tercih edilmelidir. At biniciliği ilk ders son derece önemli olup at ve kişinin uyumuna dikkat edilmesi gerekir. Ata binmeden önce at eğitmeni ata nasıl yaklaşılması ve atın malzemelerinin neler olduğu konularında açıklamalar yapılmalıdır. Ata binmek isteyen kişinin ata yaklaşımı son derece önemli olup bu konuda en doğru bilgileri alması önemli olmaktadır. Ata ani hareketler yapmadan çok daha yavaş bir şekilde yaklaşılması gerekmektedir. Çifte atması mümkün olacağından atın arkasından geçilmez ve her zaman sol tarafta durulmalıdır.

Temel At Malzemeleri Nelerdir?

Eyer, kantarma, dizgin, göğüslük, başlık, keçe, üzengi, kolon, getr ve topukluk temel at malzemeleri olmaktadır. Biniciliğin temel tekniklerini ilk binişte öğrenmek mümkün olmaz. Bu süre içinde eğitmen binicilik teknikleri ile alakalı bilgiler vermektedir. Ata binicilik teknikleri biniş, iniş, adeta, süratli, dörtnal, dönüşler ve duruş olarak sıralanır. At biniciliği hemen öğrenilmesi mümkün olmayan ve belirli ders süreleri bulunmaktadır. Ayrıca at biniciliği kadar attan iniş kurallar ile ilgili bilgi sahibi olunmalıdır.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.