BİST
9.693
ALTIN
2.496,45
DOLAR
32,50
STERLİN
40,29
EURO
34,78

Uşak'ta Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Uşak'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı erik ağaçları çiçek açtı.

26 Ocak 2023 Perşembe 17:47
Uşak'ta Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Uşak'ın Banaz ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Necati Ertuğrul'un bahçesindeki erik ağaçları tomurcuklanıp çiçek açmaya başladı.

Ertuğrul, erik ağaçlarının bu yıl erken çiçek açtığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Ertuğrul, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıllarda bu aylarda Murat Dağı'na yakın olması sebebiyle burada kış daha sert geçiyordu bu yıl hava sıcaklıklarının artmasıyla bahçedeki meyve ağaçları tomurcuklandı hatta bazı ağaçlar çiçeklenmeye başladı önümüzdeki günlerde hava koşulları normal şartlara dönerek soğursa meyvelere don vurur ve verim alamayız bu işten geçimini sağlayan üreticilerimizin işi zor."

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol da martın ikinci haftasında erik ağaçlarının çiçek açmasının beklendiğini kaydetti.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçların erken çiçek açtığını belirten Şenol, üreticilerin tedirgin olduğunu söyledi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Son Güncelleme: 26.01.2023 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.