BİST
9.463
ALTIN
2.502,05
DOLAR
32,60
STERLİN
40,66
EURO
34,82

Acar Başkan Sert Konuştu

Saadet Partisi Uşşak Belediye Başkan Adayı Ramazan Yavuz Acar Partisinin Aday Tanıtım toplantısında AKP'li rakibi Çakın'ı sert eleştirdi:"Belediyenin araçları haczedilmişken, zaman zaman iş makinelerine mazot koyacak para bulunamazken makam odalarına milyonlar ayrılması israfın açık ve net göstergesidir."

29 Şubat 2024 Perşembe 00:34
Acar Başkan Sert Konuştu

Saadet Partisinde Necmettin Erbakanı anma etkinliği ve aday tanıtım toplantısı Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen program ile gerçekleştirildi.

Program Profosör Doktor Necmettin Erbakan anısına konuşmalar ile başladı.

Programda söz alan Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Dağgezen partilileri ve konukları selamlarken bu seçime il merekezi ile beraber beldelerde ve ilçelerde hazır olduklarını belirtti daha sonra söz alan Saadet Partisi Uşşak Belediye Başakan Adayı Ramazan Yavuz Acar Uşşak'ta yerel siyasetin gündemini değiştirecek açıklamalarda bulundu.

Acar konuşmasında salondaki konukları selamladıktan sonra Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan anısına konuştu, Gazze'deki İsrail zulmünede değinen Acar 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık onurunun ayaklar altına alındığını belirtti.

Acar daha sonra Yerel seçime dair şöyle konuştu.

- "Kıymetli kardeşlerim, önümüzdeki yerel seçimlerin Uşak’ımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Hak Saadet Partimizin en büyük zaferlerini hep beraber görmeyi nasip etsin.

Önemli bir seçimin arifesindeyiz. Bu seçimin önemini anlamak için önce şu anki durumumuzu ortaya koymamız gerekir. 2024 yılı merkezi bütçesi açıklandı. Bütçemiz yaklaşık 11,1 trilyon lira. Yani ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamak, memurumuzun, emeklimizin maaşlarını ödemek, muhtelif bakanlıklarımızın giderlerini karşılamak, yatırımları ve hizmetleri devam ettirebilmek için 11,1 trilyona ihtiyacımız var. Peki bunun karşılığında planlanan gelir ne seviyede. 8,4 trilyon lira. Yani bütçe açığı yaklaşık 2,7 trilyon lira ki bu da bütçenin 4’te 1’ine tekabül ediyor. Bütçenin 4’te 1’i için kaynak yok. Yine borçlanmaya gidilerek bütçenin açığı kapatılmaya çalışılacak. Enflasyon ve geçim sıkıntısı biraz daha artacak. Bunu neden anlatıyorum.

Biliyorsunuz sayın cumhurbaşkanı açıklamalarda bulundu. İktidarla aynı parti olmayan belediyeler hizmet alamazlar dedi. Bu söylediği sözün bizim nazarımızda zerre kadar önemi yoktur. Çünkü hükümet bütçedeki açığı kapatma derdiyle bolca uğraşacağı için yerel yönetimlere destek vermek şöyle dursun, belki kendi aldığı belediyelerden hükümete destek isteyecek duruma düşecek. Onun için biz hükümete diyoruz ki “gölge etme, başka ihsan istemez.”

Milli görüş tekeden süt çıkaranların görüşüdür, Milli Görüş az parayla çok işler başaranların görüşüdür, Milli Görüş yolsuzluğa ve israfa geçit vermeyenlerin, milletin emanetine sahip çıkanların görüşüdür. Onun için kıymetli hemşerilerim, endişeye mahal yoktur. Saadet partisi zor zamanların partisidir. En zor şartlar altında Allah’ın izniyle en büyük hizmetleri gerçekleştirecek inanca da güce de sahiptir.

Biz projelerimizi ilave gelecek destekleri hesap ederek planlamadık. Belediyemizin yasal ödenekleri ve kendi kaynakları israf edilmeden, adaletli bir şekilde kullanılırsa hiçbir hizmet eksik kalmayacaktır. Allah’ın izniyle vadettiğimiz projeler bir bir gerçekleşecektir.dedi.

Belediyenin araçları haczedilmişken, zaman zaman iş makinelerine mazot koyacak para bulunamazken makam odalarına milyonlar ayrılması israfın açık ve net göstergesidir.

Acar rakibi Çakın'ı eleştirdiği konuşmasının devamında.

Kıymetli hemşerilerim, Saadet Partisi olarak genel merkezimizin desteğiyle Uşak’ımızın sorunlarını belirlemek için ciddi bir anket çalışması yaptık. Her mahalleye en önemli sorunlarının ne olduğunu sorduk. Aldığımız cevaplar bizi şaşırtmadı. Çünkü bizler de aynı sokaklardan geçiyor, aynı sorunlarla karşılaşıyoruz, aynı dertlerden muzdaribiz.

Özetle; Uşak’ımızın belediyecilik anlamında karnesi şudur.

Uşak en öncelikli belediyecilik hizmetlerinden olan alt yapı, yol, ulaşım, otopark gibi konuların hepsinden sınıfta kalmıştır. Hemşerilerimiz, lüzumsuz harcamalardan, festivaller, konserler adı altında şehrimizin parasının çarçur edilmesinden dertlidir. Belediyenin araçları haczedilmişken, zaman zaman iş makinelerine mazot koyacak para bulunamazken makam odalarına milyonlar ayrılması israfın açık ve net göstergesidir. Belediye yönetiminin halkla iletişimi zayıftır. İmar ve kentsel dönüşüm konusunda ciddi yanlışlar yapılmaya devam edilmektedir. Sokak hayvanları sorunu çözüm beklemektedir. Yeşil alan ve çevre düzenlemelerine gereken önem verilmemektedir.

Değerli kardeşlerim, bu böyle gitmez. Uşak’ımızın daha fazla kaybedecek zamanı da parası da yok. Hele hele çılgın projelere, mega projelere ayıracak gücü asla yok. Bu tür projeler Uşak’ın daha fazla borca girmesine, top yekün hizmetlerin durmasına sebep olacaktır. Peki biz ne yapacağız?

Görevi aldığımızda ilk yapacağımız iş, sıkı bir para politikasıyla mevcut kaynakları en verimli şekilde değerlendirmek olacak. Ardından belediye bütçesine katkı sağlamak için üretime yönelik yatırımlar yapacağız. Böylece ekonomik olarak belediyemize nefes aldıracak, bütçedeki borç ve faiz yükünü kaldırmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Milletimizin alın terinin faize gitmesine müsaade etmeyeceğiz.dedi.

Çok fazla vaktinizi almak istemiyorum. Bunun için sadece öncelikli projelerimizi ifade ederek konuşmamı tamamlamak istiyorum.

Su kaçaklarını tamamen gidereceğiz:
Temiz suyun her geçen gün daha da önem kazandığı bu zamanda, altyapıdaki kaçaklar yüzünden boşa giden su kabul edilemez. En kısa zamanda, altyapımızı komple elden geçirip köklü çözümler üreterek suyumuzun israf edilmesinin önüne geçeceğiz.

Akıllı trafik sistemini getireceğiz:

Şehrimizde özellikle belli noktalarda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için akıllı trafik sistemlerini uygulayacağız. Bu sayede trafik yoğunluğunun önüne geçerek hemşerilerimizin trafikteki zaman kaybını en aza indireceğiz.

Otopark sorununu çözeceğiz:

Araç sayısının her geçen gün arttığı günümüzde otopark en büyük sıkıntılardan biri. Tek katlı evler yıkıldı, yerine onlarca daire yapıldı. Ama otopark ihtiyacını karşılamak için bir planlama yapılmadı.

Bu ihtiyacı karşılayabilmek için park sıkıntısının yoğun yaşandığı yerler öncelikli olmak üzere, tüm mahallelerin uygun bölgelerine katlı otoparklar ve yeraltı otoparkları planlayacağız.

Toplu ulaşımda kartlı sisteme geçeceğiz:

Bütün gelişmiş şehirlerde toplu taşımada kullanılan bilet veya nakit uygulaması yerini dijital kartlara bıraktı. Biz de en kısa sürede kartlı sisteme geçiş yaparak, yolcularımızın otobüse biniş ve ulaşım süresini kısaltmış olacağız. Duraklardaki yoğunluğu bu sistem sayesinde tespit edip sefer sayılarını buna göre planlayacağız.

Yeşil alanları artıracağız:

Günlük hayatın sıkıntı ve stresinden uzak, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte vakit geçirebileceğiniz, yeşile doyarak hem gözünüzün hem gönlünüzün açılacağı yeşil alanların sayısını artıracağız. Yeşil alan olarak tespit edilen yerlerin yapılaşmaya açılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Halk ekmek kapasitesini ve satış noktalarını artıracağız:
Geçim sıkıntısının her geçen gün arttığı bir dönemdeyiz. Maddi durumu iyi olmayan hemşerilerimizin, temel gıdalarımızın başında gelen ekmeği daha uygun fiyatla alması için halk ekmek kapasitesini ve satış noktalarını artıracağız. Bunu yaparken fırıncı esnafımızın ekonomisine zarar vermeden, dengeli ve adaletli olmayı esas alacağız.

Şehrimize yakışır bir otogar yapacağız:

Güney çevre yolu üzerinde, Kayağıl termal tesisleri ve Üniversitemize yakın bir bölgede, modern ve şehrimize yakışır bir otogar inşa edeceğiz. Fakat nasıl olsa yeni otogar yapacağız diye halen kullanmakta olduğumuz ve bir köy garajından farkı olmayan mevcut otogarımızı da ihmal etmeyeceğiz. Restorasyonunu gerçekleştirerek, hemşerilerimize en iyi şekilde hizmet verecek hale getireceğiz.

Engelsiz yaşam kompleksi yapacağız:
Engelli vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere içinde kütüphane, rehabilitasyon merkezi, eğitim merkezi ve engelli araç atölyesi olan bir kompleks yapacağız. Ulaşım başta olmak üzere engelli kardeşlerimizin bütün sorunlarına eğilip çözüm üreteceğiz.

Yapacaklarımızı söyledik, ama bir de yapmayacağımız bir projeden bahsedelim.

İsmetpaşa Caddesine dokunmayacağız:

Her dönem tekrar kazılıp yapılarak yazboz tahtasına çevrilen İsmetpaşa caddemize dokunmayacağız. Mevcut haliyle en etkin şekilde kullanılmasını temin edeceğiz. Her sağanak yağışta nehre dönen caddemizi bu durumdan kurtarmak için teknik bir çalışma yürüterek baştan sona kazmaya gerek kalmadan gelen suyun bertaraf edilmesini sağlayacağız.

Öncelikli projelerimizi aktarmaya çalıştım. Ama şunu ifade etmem gerekir ki bizim en büyük projemiz, Milli Görüş ilke ve esaslarına bağlı kalarak hizmet etmektir. Nedir bunlar?

Yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz.

Merhametli ve adil olacağız.

İşi ehline vereceğiz.

Hesap verebilir ve şeffaf olacağız.

Milletimizin emanetine yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız.

Kapımız her zaman herkese açık olacak.

Hizmette ve atamada partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağız.

Ve sonunda hep birlikte güzel günlere kavuşacağız inşallah.

Sözlerime son verirken katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.

1 Nisan sabahı Saadet’le uyanmak üzere, sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun.sözleri ile tamamladı.

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.