BİST
9.645
ALTIN
2.431,74
DOLAR
32,54
STERLİN
40,54
EURO
34,87

Karaoba : Üniversiteler Siyaset Alanı Değildir

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Ali Karaoba TBMM'de konuşmasında : Doçentlik, Profosörlük için istenen tüm çalışmaları yapmış akademisyenlerimizin rektörlüğün ve YÖK'ün çocuk oyuncağına çevirdiği kriterler yüzünden kadrolarını alamıyorlar.dedi

17 Kasım 2023 Cuma 19:20
Karaoba : Üniversiteler Siyaset Alanı Değildir

Türkiye Büyük Millet Meclisi'de Uşak'ın tek muhalefet Milletvekili olarak Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından Uşşak'ın ve Uşşak'lının sorunlarını TBMM gündemine taşıyan Uşşak CHP Milletvekili Ali Karaoba Uşak Üniversitesi yaşanan sorunu ele aldı .

Uşak Üniversitesi bilim insanlarına yaşatılan kadro ve atama zulmune artık son verilmesi gerekiyor .diyerek konuşmasına başlayan Ali Karaoba .

- Başta şehrimiz olmak üzere, Türkiye'yi bilim dünyasına temsil eden akademisyenlerimizden hak ettikleri kadro için her yıl farklı bir kriter istendiğini. söyledi.

Karaoba konuşmasını . .

- Doçentlilk, Profosörlük için istenen tüm çalışmaları yapmış akademisyenlerimizin rektörlüğün ve YÖK'ün çocuk oyuncağına çevirdiği kriterler yüzünden kadrolarını alamıyorlar.

Üniversiteler siyaset alanı değil bilim ve ilerlemenin öncüleridir .

Beyin göçünün önüne geçmek için bilim insanlarımıza doğru kriterle belirlenmöiş kadro süreçleri ve adil bir çalışma ortamı hazırlanması gerekmektedir .

Yıllardır hak ettikleri kadroları bekleyen bilim insanlarımıza kulak verin .

Uşak Üniversitesindeki keyfi ve siyasi uygulamalara bir an önce son verin .sözleri ile devam ettirirken .

- Atatürk'ünde dediği gibi " Fikirler zorla ve şiddetle top ve tüfekle asla öldürülemez" .

Uşak Üniversitesi Akademisyenleri hakkını alacak .

Sözler ile bitirirken

Uşak Üniversitesinin bu iddalara vereceği cevap, Uşşak kamuoyu tarafından merakla bekleniyor .

Haber/ AhmetItil.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 17.11.2023 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.