BİST
9.080
ALTIN
2.308,82
DOLAR
32,34
STERLİN
40,89
EURO
35,12

Uşak Belediyesi Sıfır Atık Market Minik Ziyaretçilerini Ağırladı

Uşak’ta bir okul bünyesinde farkındalık için başlatılan kampanyada atıklar geri dönüşüme, mamalar sokak canlılarına ulaştı.

06 Ocak 2023 Cuma 18:44
Uşak Belediyesi Sıfır Atık Market Minik Ziyaretçilerini Ağırladı

Uşak'ta Çocuklardan Geri Dönüşüme Destek.
Çevreye duyarlı projeler Uşak’tan karşılık bulmaya devam ediyor.

Uşak’ta bir okul bünyesinde farkındalık için başlatılan kampanyada atıklar geri dönüşüme, mamalar sokak canlılarına ulaştı.

Çevre bilincini artırarak gelecek için önemli çalışmalar yapan Uşak Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi yanında bulunan Sıfır Atık Market’in açılışını geçtiğimiz sene gerçekleştirilmişti. Belediye Başkanı Mehmet Çakın da ilk atıkları atarak projeyi başlatmıştı proje kapsamında Sıfır Atık Market içerisinde bulunan atıkmatik ve kalemmatiklere geri dönüşüm ürünleri atılarak karşılığında sokak hayvanları için mama ve tohumlu kalemler alınabiliyor bugün ise geri dönüşüm projesi olan Sıfır Atık Market, Ovademirler Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu öğrencileri tarafından ziyaret edildi ve öğrenciler topladıkları plastikleri kutulara att
ı.

GENÇLERDEN YARINLARINA SAHİP ÇIKIYOR
Ovademirler Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu’ndan 6/A sınıfı öğrencileri düzenli olarak okulda ve okul çevresinde buldukları atıkları topladıklarını dile getirdi. Öğrenciler topladıkları plastik atıkları attıktan sonra karşılığında sevimli hayvan dostlarını beslemek için hazırlanmış ücretsiz mamalardan ve tohumlu kalemlerden aldı. Proje sayesinde gençler geleceklerine yatırım yaparken aynı zamanda geri dönüşüm konusunda verilen küçük eğitimle yeni bilgiler öğrendi.


Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu öğrencisi, “Geçen yıldan bu yana okulda ve okulun çevresinde bulduğumuz plastik atıkları toplayarak geri dönüşüme veriyorduk.

Belediyemizin açmış olduğu Sıfır Atık Market sayesinde artık atıklar karşılığında sokak hayvanlarına mama alabiliyoruz.” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK
Tüm vatandaşlar Atatürk Kültür Merkezi yanında yer alan Sıfır Atık Market içerisinde bulunan atıkmatiklere plastik, cam ve metal gibi atıklarını atarak karşılığında doğa ve hayvan dostu çeşitli ürünleri ücretsiz olarak alabiliyor bu sayede bir yandan hem geri dönüşüme destek sağlanıyor hem de sokak hayvanları için mama temin edilebiliyor.

-AhmetItil/Haber.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.