BİST
9.525
ALTIN
2.515,60
DOLAR
32,65
STERLİN
41,19
EURO
34,77

Açık Kalp Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

İnsanların yaşamlarında çok önemli bir yere sahip olan kalp rahatsızlıklarında en çok merak edilen açık kalp ameliyatı nedir ve nasıl yapılır soruları olmaktadır.

12 Haziran 2022 Pazar 09:14
Açık Kalp Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Açık kalp ameliyatı nedir ve nasıl yapılır? Kalp sağlığının insanların yaşaması için son derece önemli organ olmaktadır. Bu organda yaşanan her hangi bir sağlık sorunu insanın genel sağlık durumunu çok daha fazla etkilemektedir. Kalp hastalıkları organdan çıkan damarlar, kalbe kirli kanı taşıyan damarlar ve kalp ritmi ile kalp kapaklarında oluşan sorunlar biçiminde ortaya çıkması mümkün olabilir. Tedavi edilmeyen sorunlar daha büyük hastalıkların oluşmasına neden olacaktır.

Açık Kalp Ameliyatı Nedir?

Günümüzde çok fazla görülen hastalıkların başında kalp rahatsızlıkları gelmektedir. Bundan dolayı kalp hastalıklarının sorunları, tedavisi ve ameliyatları hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olmak adına araştırmalar yapılmaktadır. Açık kalp ameliyatı göğüs kemiği kesilerek açılmaktadır ve bu sayede kalp ile akciğerleri destekleyici bir cihaz takılmaktadır. Bundan dolayı açık kalp ameliyatı şeklinde tanımlanan operasyon süresi en çok koroner arter hastalıklarının tedavisinde uygulanmaktadır. Ayrıca, kalp ritim sorunlarının tedavisi sırasında, kalpte bulunan deliklerin tedavisinde ve doğumsal kalp sorunlarının tedavisinde uygulanmaktadır. Açık kalp ameliyatı kalp kapaklarında yer alan darlık ve kalp yetmezliği sorunlarının tedavisinde olduğu gibi büyük atardamarların deformasyona uğraması, balonlaşması veya yırtılması sorunlarının tedavisinde uygun olmaktadır. Kalpte tespit edilen tümörlerin çıkarılmasında da açık kalp ameliyatı uygulanması mümkün olmaktadır.

Açık Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Genel olarak açık kalp ameliyatı öncesinde hasta tanı ve tetkik sürecinden geçmekte olup hastanın genel sağlık durumunun korunması için gerekli olan hazırlıklar tamamlanmaktadır. Daha sonra ameliyattan bir gün önce hastane yatış işlemleri yapılmaktadır. Vücutta gerekli olan dezenfeksiyon sağlanmasının ardından hasta ameliyathaneye alınmaktadır. Kalp ameliyatı yaklaşık olarak 3 ile 4 saat arası devam etmektedir. Açık kalp ameliyatı sırasında kalp ve akciğerlere takviye cihaz kullanılması mümkün olduğu gibi kalp çalışır halde iken ameliyat yapılabilmektedir. Bu ameliyat süresince bütün risk etkenleri değerlendirilmekte ve gerekli olan tüm önlemler alınmalıdır.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.