BİST
9.722
ALTIN
2.435,91
DOLAR
32,56
STERLİN
40,59
EURO
34,87

Uşak'ta Şeker Sıkıntısı

Uşak’lı esnafların yıllardır şeker ihtiyacını karşılayan Uşak Nuri Şeker fabrikasında şeker stoklarının bitmesi esnafları zor durumda bıraktı.

04 Ağustos 2022 Perşembe 17:36
Uşak'ta Şeker Sıkıntısı

Şeker temin etmek için dışarıdan ürün alan esnaflar şekere 2 kat daha fazla para ödemek zorunda kaldılar.

2021 -2022 şeker alım kampanyası döneminden elinde 1500 ton kadar şeker kaldığı öğrenilen Uşak Nuri Şeker,Şeker Fabrikası yönetiminin de ellerindeki kısıtlı miktardaki şekeri, randevu sistemi ile şeker talep eden esnafa verebildiği ve bunun dışında şeker veremediği öğrenildi.

Uşak’ta lokanta, pastane ve tatlı imalatı gibi işlerle uğraşan esnafının çok güç durumda kaldığını belirten Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, “Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası, bu yıl Uşak dışına da çok şeker verdiği için şu anda stoklarında 1500 ton kadar bir şeker bulunuyor. Bu şekeri de daha önce randevu alan esnafımıza veriyor. Elinde şekeri kalmayan lokantacı, pastaneci ve tatlıcı esnafımızsa ne yapacağını kara kara düşünüyor” dedi.

“Dışarıdan gelen şeker Uşak halkına zam olarak yansıyacak”

Odasında 740 üyenin kayıtlı olduğunu ve hepsinin en büyük girdilerinden birisinin şeker maliyeti olduğunun altını çizen Parlas, “Uşak Nuri Şeker, Şeker Fabrikası’ndan 50 kilogramlık bir çuval şekeri KDV ile 710 TL’den temin ediyorduk. Fabrika şeker vermeyince üyelerimiz, başka illerden ve tüccarlardan 50 kilogram bir çuval şekere 1400 TL para ödeyerek temin edebiliyor. Yani şeker fiyatı ikiye katlanıyor.

Lokantacılar ve Aşçılar Esnaf Odası olarak, hiç istemiyoruz. Ancak bu durumda ister istemez zam yapmak durumunda kalacağız” dedi.

Uşak’ta Mart ayında da şeker krizi yaşanmıştı

Geçtiğimiz Mart ayında Uşak Nuri Şeker fabrikasının uşak dışında ki illere de şeker temin etmesi stoklarını bitmesine sebep olmuş ve Uşak’ta şeker krizine yol açmıştı.

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, oda üyesi lokantacı ve tatlıcı esnafının Uşak Nuri Şeker, Şeker Fabrikası’ndan ihtiyacı kadar şeker alabilmesi için fabrika yönetimi ile görüşmüş ve üyelerinin ihtiyacı kadar şeker alabilmesi için mutabakata varmıştı.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 04.08.2022 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.