BİST
9.730
ALTIN
2.422,96
DOLAR
32,53
STERLİN
40,50
EURO
34,81

Uşak Türk Sağlık-Sen:Sağlık Çalışanları Yemeklerden Şikayetçi

Türk Sağlık - Sen Usak Sube Başkanı Mehmet Ozkuk Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yemekler konusunda oluşan şikayetleri Usak Il Saglik Mudurlugune iletti.

26 Kasım 2022 Cumartesi 10:44
Uşak Türk Sağlık-Sen:Sağlık Çalışanları Yemeklerden Şikayetçi

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yemekler konusunda şikayetler artıyor.

Hastane çalışanlarının hijyen kurallarına dikkat edilmediği ve doyurucu olmadigi yonundeki yemek sorunlarini Türk Saglik-Sen Usak Sube Başkanı Mehmet Ozkuk yazili bir sekilde Usak Il Saglik Mudurlugune verdi.

Türk Sağlık- Sen sorunlari şu sekilde Paylasti.

- İlimiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan bütün personelin temel ihtiyaçları arasında beslenme önem teşkil etmektedir dolayısıyla bu durum sağlık çalışanlarının üretim hızını ve kapasitesini etkilemektedir yetersiz ve dengesiz beslenme çalışma veriminin düşmesine ve direnclerinin azalmasına neden olmaktadır uzun süredir yemekler konusunda üyelerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan çok sayıda şikayetler almaktayız bu şikayetler icersinde verilen yemek hizmetinin kalitesinin düşük olduğu sağlık çalışanlarını memnun etmediği porsiyonlarin oldukça küçük ve doyurmaktan uzak olduğu hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmediği menülerin birbiri ile uyum içinde olmadığı ve yemek yendikten sonra mide ve sindirim sorunu yaşadıklarını belirttiklerini .

Sağlık çalışanlarının memnuniyet düzeylerinin artırılması noktasında asagida belirilen hususlara asagida belirtilen hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir .

1. Yemekler öncelikle hijyen kurallarına uygun ve kaliteli malzeme ile pisirilmelidir.

2. Gece kahvaltısı personelin karın tokluğunu giderecek düzeyde ve kalorisi yüksek ölçüde olmasına özen gösterilmelidir.

3. Ramazan ayında iftar ve sahurda oruç tutan personel düşünülmeli ve özellikle sahurda yeterli miktarda yemek çıkarılmalı ve yemeklerle birlikte verilen şu miktarının 500 ml' lik şişelerde verilmesi sağlanmalıdır denildi .

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 26.11.2022 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.