BİST
9.525
ALTIN
2.488,44
DOLAR
32,50
STERLİN
40,58
EURO
34,78

Uşak'ta Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş Düzenlendi

Uşak'ta "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

25 Kasım 2022 Cuma 14:24
Uşak'ta Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş Düzenlendi

Barbaros Caddesi'nden başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüşe Uşak Valisi Turan Ergün, eşi Hülya Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, "Kadına şiddete hayır", "Kadına şiddete son" ve "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" şeklinde ifadelerin yazılı olduğu dövizler taşıyarak 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü. Burada gökyüzüne "Kadına şiddete hayır" yazılı turuncu balonlar bırakıldı.

Vali Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete ilişkin çok ciddi adımlar atıldığını ve yasalar çıkarıldığını söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik birçok çalışmanın yürütüldüğüne dikkati çeken Ergün, "Uşak olarak KADES uygulamasının indirilmesinde 10 bine yaklaşmışız. 2 bine yakın bir oranda da kullanılmış. 10 bin rakamı bize göre düşük. Bunun daha yüksek olması lazım. Burada bazıları şöyle düşünüyor, 'Ben şiddete uğramıyorum ki niye indireyim' diye. Bunun amacı o değil. Sokakta yürürken de birilerinin rahatsız etmesi durumunda uygulamayı kullandığınızda en kısa zamanda kolluk kuvvetleri yardıma geliyor. Bunu sadece aile içi olarak düşünmemek lazım. Genel anlamda düşünmek lazım." dedi.

Vali Ergün, konuşmasının ardından meydanda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yeşilay tarafından açılan stantları gezdi.

Daha sonra protokol üyeleri, ellerini boyaya batırıp, üzerinde "Kadına Şiddete Karşı Buradayım De" yazılı beyaz bez takılı panoya izlerini bıraktı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Son Güncelleme: 25.11.2022 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.