BİST
9.722
ALTIN
2.426,21
DOLAR
32,56
STERLİN
40,78
EURO
34,99

Uşak'ta Dünya Romanlar Günü dolayısıyla iftar programı düzenlendi

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, kentteki Roman vatandaşlarla iftar programında bir araya geldi.

09 Nisan 2022 Cumartesi 14:49
Uşak'ta Dünya Romanlar Günü dolayısıyla iftar programı düzenlendi

Kent merkezindeki bir düğün salonunda 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, İl Müftüsü Kazım Güzel tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Uşak Valisi Kocabıyık, programda yaptığı konuşmada, Türk milletini bir arada tutan en önemli bağın kardeşlik olduğunu söyledi.

Romanların Anadolu medeniyetlerine yüzyıllardır değer kattığına vurgu yapan Kocabıyık, "Roman kardeşlerimizin renkli kültürleri ve yaşam biçimleri kültürümüzün farklı notalarında hayat bulan zengin bir nağme halinde sonsuza kadar en büyük zenginliğimiz ve değerimiz olarak yaşayacaktır. Roman vatandaşlarımızın sorunlarının tartışıldığı, kültürlerinin korunması için çalışmaların yapıldığı 8 Nisan günü Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ülkemizde de Romanlar Günü ilan edilmiştir." dedi.

Vali Kocabıyık, Dünya Romanlar Günü'nü kutladı ve ramazan ayının hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise kültür, renk, dil, din, mezhep, ırk ayrımı yapmadan vatandaşa hizmet götürdüklerini dile getirerek, "Hepimiz kardeşiz. Her birimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Eşit haklara sahibiz. Her türlü olumsuzluğu gidermek adına da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekli tüm adımları atıyor, atmaya da devam ediyor." diye konuştu.

Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Romanlar Derneği Başkanı Fedai Yedikule, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Bektaş Şentürk de katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.