BİST
9.577
ALTIN
2.476,62
DOLAR
32,50
STERLİN
40,51
EURO
34,59

Uşak'ta Depremzede Çocuklar İçin Psikososyal Etkinlikler Sürüyor

Uşak'ta depremzede çocuklar için düzenlenen Psikososyal etkinlikler kapsamında çocuklar kendin yap atölyesiyle moral buluyor.

31 Mart 2023 Cuma 18:51
Uşak'ta Depremzede Çocuklar İçin Psikososyal Etkinlikler Sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Uşak'taki yurtlarda aileleriyle ağırlanan çocuklar için psikososyal etkinlikler sürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarına yerleştirilen depremzede çocuklara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle 2021 yılında kurulan Kendin Yap Atölyelerinde robotik kodlama ve ahşap tasarımı eğitimleri veriliyor.

Kendin Yap Atölyesi Koordinatörü Ahmet Gürten, AA muhabirine, atölyeye gidemeyen depremzede çocukların yanına mobil atölyeyle gittiklerini söyledi.

Depremi yaşayan çocuklara moral ve destek olmaya çalıştıklarını belirten Gürten, "Deprem bölgesinden gelen öğrencilerimizin bir nebze olsun acısını hafifletebilmek istiyoruz. İlkokul 2'den 8'inci sınıfa kadar olan yaştaki bütün çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz var. Bu etkinlikleri yurtlara gelip öğrencilerimize kendi yaş gruplarına göre yapıyoruz. Çocuklarımız da bununla ilgili çok mutlu oluyorlar. Çok neşeli geçiyor. Biz de çok mutlu oluyoruz." dedi.

Robotik Kodlama Eğitimcisi Nazife Aysal da çocukların ilgisinin çok fazla olduğunu belirterek, "Depremzede çocuklarımız için bir şeyler yapabiliyorsak onların kalbine dokunabiliyorsak ne mutlu bize. Uşak Kendin Yap Atölyesi olarak bütün ekip, çocukların kalbine dokunmayı yürekten isteyen kişileriz." diye konuştu.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.