BİST
9.682
ALTIN
2.422,36
DOLAR
32,52
STERLİN
40,49
EURO
34,80

Uşak'lı Kadınlardan 25 Kasım Açıklaması

Uşak Kadın'lar Kadına Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Basın Açıklaması yaptı.

25 Kasım 2022 Cuma 20:27
Uşak'lı Kadınlardan 25 Kasım Açıklaması

Uşak Kadınlar Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sonunda grup adına açıklama yapan İrem Yeşilırmak.

 -Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Bir Aradayız Kadına yönelik şiddetle mücadele ülkemizin kanayan yarası konumunda her gün kaybettiğimiz kız kardeşlerimiz canımızı yakarken birincil sorumlular, kadınların haklarına göz yummuş durumda.ancak unutulmasın ki hayatları için mücadeleleri, geleceği kurtaracak güçtedir.

Ne AKP ile anayasa yaparız ne de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçeriz 62 yıl önce diktatörlüğe karşı direnişte simgeleşen Mirabel Kardeşler’den bugüne dünyanın dört bir yanında kadınlar olarak kadın-yaşam-özgürlük sloganıyla işyerlerimizde, evlerimizde, sokaklarda, ve yaşamın her alanında birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan aldığımız gücün kararlılığıyla “saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor, direnişi büyütüyoruz! Ataerkil kapitalizm krizde: Doğayı talan ediyor, hayvanlara şiddet uyguluyor, barış istemiyor, kadınları, çocukları, emekçileri, halkları artan sömürü çarkının içine çekerek krizden çıkmaya çalışıyor.

Kadınlar olarak daha fazla yoksulluk, şiddet, ayrımcılık istemiyoruz eşit, özgürce, bir arada yaşamamızın sağlanacağı koşullar için “Barış hemen şimdi” diyoruz bir kişi daha fazla eksilmemek için, bize sınırlar çizmeye çalışanlara “fıtratımızda özgürlük var” diyoruz, Kadın mücadelemiz İran’da “Bizi zorla kendi cennetinize götüremezsiniz” diyen, sokakları isyan alanlarına çeviren, Arjantin’de “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyerek adliye binasını ateşe verenleriz. Kürtaj yasaklarına karşı Polonya’da, ABD’de “benim bedenim benim kararım” diyen milyonlarız.Dedi.

İstanbul sözleşmesi bizimdir diyerek.

Sözlerine devam eden Yeşilırmak.

-Türkiye’nin tüm kentlerinde sokakları terk etmeyenleriz biz kadınlar, sadece kadınlara uygulanan şiddetin, zulmün karşısında değiliz şiddetin, istismarın, can almanın her türlüsünün karşısındayız bu sebeple dünden beri gündemde dolaşan Konya Hayvan Bakım Evi'nde yapılan toplu köpek katliamına karşı yetkililerin derhal harekete geçmesini, bu zulmün sorumlularının yargılanmasını ve kalan canların güvenli bir yere alınmasını talep ediyoruz.

Baskılara boyun eğmiyor, kadın katliamlarına, yoksulluğa, militarizme, homofobiye, hayvan katliamlarına, doğa ve yaşam alanlarımızın talanına karşı direnişlerde en önde yer alıyoruz.

Diyerek sözlerini noktaladı.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 25.11.2022 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.