BİST
9.560
ALTIN
2.484,76
DOLAR
32,50
STERLİN
40,54
EURO
34,62

Uşak İyi Parti'de Yaprak Dökümü Sürüyor

Uşak İyi parti kurucularından Ali Bozkurt partisinden istifa etti.

08 Aralık 2022 Perşembe 23:20
Uşak İyi Parti'de Yaprak Dökümü Sürüyor

İyi parti Uşak Kurucularından, İl Genel Sekreteri, İyi Parti İl Başkan Yardımcılığında bulunan Ali Bozkurt İyi partiden İstifa ederek üyelik işlemini sonlandırdı.

Uşak'ta aktif siyasetin içindeki isimlerden biri olan Ali Bozkurt gazetemize yaptığı açıklamada.

İyi partide kuruluşundan bugüne yönetim kurullarında görev aldım, Fakat genel merkez yetkililerinden Ömer Karakaş , il başkanı Şener Toköz, Ayşegül Obalı’nın kapalı kapılar ardından toplantılar yaparak, Ayşegül Obalı’yı iİ başkanı atatıyorlar.

600 delegenin seçtiği 52 kişilik parti İl yönetimi hiç sayılarak Parti Tüzüğün 26. Maddesi çiğnenerek tabiri caizse ezilerek .

Partinin Tüzüğü patilerin Ana Yasası çiğnenerek Ne yönetim Azledildi, ne Yönetimin çoğunluğu düşürüldü , hani bir reklam vardı, Soba yakamayan bir öğretmen  Anamızı cep telefonundan Arıyoz sobayı yakıyoz misali; görevden alınacak olan il başkanı Şener Toköz’ün cep telefonuna azil gitmiş , tebliğ tebellüğ kanunu denen bir kanun vardır azil kişiseldir tüm yönetim kuruluna gerekçeleri açıklanarak Genel Merkez Valilik kanalı ile tebliğ ettirir.

20 Ağustos’da atanan il başkanı ,ilk icratı Ömer Karakaş’a talimat vererek sudan sebeplerle merkez ilçe başkanını görevden aldırmış Arkadaşını atatmıştır.

Akabinde Tüm Türkiye genelinde seçim kararı alındı, Atanan ilçe başkanı Üye listelerini asmadılar ,Üyelerden gizlediler .Şeffaf olmadılar, Atanan il başkanı ,İlçe başkanı yönetimi üye kaydetme başladı doğaldır.

Fakat görevden alınan yönetim kurulu üyeleri gönderilen üyeler kaydedilmedi, Delege olmaları engellendi Delege seçim günü Gözlemci olarak gönderilen bir vekil Taraf olarak yeni yönetime taraf olup çalışması, gelen kişilere oy kullanmalarının engellenmesi ,yaşanan onlarca Anti Demokratik olumsuz olaylar,

Kısacası,Haklı gerekçelere dayandırılmadan görevden almalar Demokratik olmayan atamalar ,Sivil darbelerdir.

Türkiyeye Demokrsi getireceğini iddia edenler Bir ilde Demokrasiyi uygulayamıyorsa. Benim inancım kalmadığı bir Teşkilatta bulunmanın kendimi inkar etme anlamı taşıyacağından,

İyi Partiyi siyasi tekellerine almaya çalışanlara halka hizmet yerine şahsi menfaatlerine tapanlara karşı halkın yanında olmayı seçiyorum.

“Şerefimle geldiğim görevimi Onurumdan ,Duruşumdan ,Karakterimden ve Düşüncelerimden taviz vermeden bırakmanın kıvancı benim için yeterlidir.

Bu itibar ile Bugüne kadar Onurum ile yürüttüğüm İyi Parti üyeliğimi e-devlet üzerinden İstifa ve üyelik işlemimi sonlandırıyorum.

İstifa ettiğimi siz Saygıdeğer Basın Mensupları aracılığı ile değerli kamuoyuna duyururum.

Bundan sonrada aynı ilkeler doğrultusunda hareket edeceğim.

Saygılar…

Öte yandan Uşak İyi Partide yaşanan çatlağın gelecek günlerde Şehir siyasetini nasıl etkileyeceğide merak konusu oldu.

-Ahmetİtil/Haber

Son Güncelleme: 08.12.2022 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayhan 2022-12-09 10:41:03

Ali başkanı 15 yıldır tanırım , düz cetvelden eğri çizgi çıkmaz, kesinlikle vardır yanlışlıklar karışıklıklar doğru bildiği yoldan şaşmaz , doğruya doğru , yanlışa yanlış diye bilen bir dava adamıdır .