BİST
9.080
ALTIN
2.325,44
DOLAR
32,37
STERLİN
40,96
EURO
35,00

Uşak CHP İl Örgütü Tütün Üreticilerini Eşme'de Yalnız Bırakmadı

CHP Uşak İl Başkanı Akgün:"Bugün buraya tütün üreticilerine destek vermek için geldik, Üreticilerin istediği İnsanca yaşamak için verilebilecek bir fiyat".

07 Ocak 2023 Cumartesi 22:16
Uşak CHP İl Örgütü Tütün Üreticilerini Eşme'de Yalnız Bırakmadı

Tütün üreticileri bugün Eşme İlçe meydanında sorunlarını dile getirmek için toplandı.

Tütün üreticilerinin sıkıntılarını ve sorunlarını dile getirdiği konuşmada Uşak Cumhuriyet Halk Partisi tütün emekçilerini yalnız bırakmadı.

İlçe meydanında yapılan küçük çaplı mitinge Uşak CHP Milletvekili Özkan Yalım yanısıra Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Uşak CHp İl Başkanı Koray Akgün , İlçe Başkanı Uğur Dümen.

Eşme CHP İlçe Başkanı Selim Çoşgun ve çok sayıda partili katıldı.

Uşak CHP İl Başkanı Koray Akgün konuşmasında.

-Çok değerli üreticiler, sevgili dostlar 
Son yıllarda ülkemizde her alanda olduğu gibi tütün üreticilerinin çok ciddi yoksulluk, üretimden çekilme ve uluslararası sermayenin esiri olması süreci yaşanıyor. 
Bugün burada Eşme meydanında tütün üreticileri emekçilerinin karşılığını istiyor. İstedikleri sadece insanca yaşayabilecekleri bir fiyatın kendilerine verilmesi. 
Son bir yolda ülkemizde yarınsak girdi fiyatları i ( mazot, gübre, ilaç ) % 300-400 bandında yükseldi. Maliyetler aşırı derecede yükseldi 7 tl olan mazot 23 tl oldu. 
Buna karşılık geçen yıl 35 tl olan tütün baş fiyatı bu sene 55 tl olarak açıklanmıştır.dedi.

Akgün.
Yani girdi maliyetleri %300-400 artarken, size layık gördükleri artış %70 civarındadır. 
Bu fiyat sizler tütün üreticileri uluslararası güçler karşısında köle olmak zorunda kaldınız, kalıyorsunuz. 
Daha da kötüsü ülkeyi yönetenler maalesef bu duruma seyirci kalıyorlar.
Son 20 yılda ülkemizin önemli değerlerinden TEKEL’e ait sigara fabrikaları kapatıldı. Sigara piyasası uluslararası güçlere teslim edildi. 
Bir zamanlar raflarda tekel2000 , yenice, birinci, ikinci, Samsun gibi sigara markaları vardı. Bugün ismini dahi sayamadığımız sigara markaları rafları süslüyor. 
İşte bizler sizlerle birlikte yeni bir başlangıç, 2.yüzyıla çağrı beyan belgelerinde belirlediğimiz hedefler doğrultusunda sizlerin insanca yaşama, sömürüsüz bir dünya mücadelenize destek veriyoruz. 
Tekel sigara fabrikalarını sizler için tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. 
Değerli üreticilerimiz son söz olarak diyorum ki.
Üreten Biz Yönetende Biz Olacağız.dedi.

-AhmetItil/Haber.

Son Güncelleme: 07.01.2023 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.