BİST
9.470
ALTIN
2.495,43
DOLAR
32,60
STERLİN
40,62
EURO
34,80

Uşak Belediyesi’nden Diyabetli Çocuklara eğlendirici ve eğitici oyun

Uşak Belediyesi Diyabetle Yaşam Merkezi, diyabetli çocukları eğlenirken eğitilmesi amacıyla düzenledikleri etkinlikleri sürdürüyor.

11 Mart 2022 Cuma 10:11
Uşak Belediyesi’nden Diyabetli Çocuklara eğlendirici ve eğitici oyun

Belediye tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Tiyatrosunda keyifli anlar yaşayan yaklaşık 50 çocuk aynı zamanda yaşam dersi aldı. Daha sonra ise el becerisi kurslarında kendilerini geliştirdi.

Ege Bölgesi’nin ilk diyabetle yaşam merkezi, bünyesindeki diyabetli çocuklara yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Uşak İskender Pala İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar, önce ‘Nasreddin Hoca ve İbiş Görgü Kurallarını Öğreniyor’ adlı tiyatro oyununu izledi. Bu oyun sayesinde toplum içerisinde uygulamaları gereken görgü kurallarını pekiştiren çocuklar, daha sonra atölyelerde el becerilerini geliştirmeye yönelik birçok etkinliğe katıldı.

Çocuklar Eğlenerek Kaynaştı
Diyabetle Yaşam Merkezi Sorumlusu Sercan Bozer, etkinliğin diyabetli çocukları ve ailelerini tanıştırmayı, kaynaştırmayı amaçladığını anlatarak, “Bu etkinlik 0-14 yaş arasındaki çocuklarımız arasında gerçekleşti. Burada tiyatro oyunu izledik, el becerisi gelişimine yönelik etkinliklerimiz oldu. Etkinliği hazırlamamızda öncülük eden olan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın ve Kütüphane Müdürümüze çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

“Yaşlılara Yer Vermeyi Öğrendim”
Etkinliğe katılan çocuklardan Saliha Yiğit, Nasreddin Hoca Tiyatrosu’nda çok eğlendiğini paylaşarak “Ben de tiyatroda sahneye çıktım. Otobüste oturdum. Görgü kurallarından otobüste yaşlılara yer vermeyi öğrendim” diye konuştu.


“İyi Ki Buradayım”
Anaokulu öğrencisi Eymen Kuzey Satılmış da etkinliklerden Nasreddin Hoca Tiyatrosu’nu çok sevdiğini anlatarak, “İyi ki buradayım. İyi ki etkinliğe katılmışım. Tiyatro oyununda ben de sahneye çıktım. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederim” dedi.

Eymen Kuzey Satılmış’ın Babası Mehmet Satılmış da gösterileri beğendiğini belirterek, Uşak Belediyesi’ne ve Diyabetle Yaşam Merkezi’ne teşekkür etti.

Etkinliklerin ardından maskotlar ve tiyatro oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çektiren miniklere, daha sonra Diyabetle Yaşam Merkezi ve İl Halk Kütüphanesi tarafından; siyezli mor ekmek ve çeşitli kitaplar da hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.