BİST
9.693
ALTIN
2.496,45
DOLAR
32,50
STERLİN
40,29
EURO
34,78

Uşak Belediyesi Deprem Bölgesinde Etkinliklerini Sürdürüyor

Deprem bölgesinde bulunan toplamda 24 personel; yerel destek, operatör, aşçı, hasar tespit ve psiko-sosyal destek alanlarında depremzedelere yardım elini uzatan Uşak Belediyesi, Şehir Tiyatrosu, Kadın koordinasyon merkezi ve Genç Kuşak ilede ruhsal yaraların sarılmasında yüzleri güldürmeye devam ediyor.

13 Mart 2023 Pazartesi 20:06
Uşak Belediyesi Deprem Bölgesinde Etkinliklerini Sürdürüyor

Depremin ilk gününden itibaren bölgede ekipleriyle varlık gösteren ve depremzede vatandaşların yanında olan Uşak Belediyesi, ruhsal yaraların sarılması için de önemli hizmetler ortaya koyuyor.

Bu kapsamda bazen Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile bazense Kadın Koordinasyon Merkezi veya Genç Kuşak ile yüzleri gülümsetiyor, hem Uşak’ta hem de deprem bölgelerinde varlığını kesintisiz sürdürüyor.

Şimdiyse tiyatro perdesi bölgeye destek için açılıyor; ardından deprem bölgesi için turne hazırlığı başlıyor.

Depremin yaşandığı ilk gün, 39 kişilik bir ekibi itfaiye ve ikram araçlarıyla birlikte sabahın erken saatlerinde Hatay’ın Samandağ ilçesine yönlendiren Uşak Belediyesi, bugüne kadar toplamda 264 personel ve 35 araç ile deprem bölgesinde hizmet verdi.

Uşak Belediyesi başta olmak üzere birçok kamu kurumunun, sanayicinin ve vatandaşın tek yürek olduğu Uşak’tan yüzlerce TIR depremin etkilediği illere gönderildi.

Uşak’a gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak içinse tamamen ücretsiz olarak hizmet veren bir Sosyal Market oluşturuldu.

Bir yandan ekip ve ekipmanlarıyla bölgedeki faaliyetlerini sürdüren Uşak Belediyesi, fiziki etkileri kadar depremin ruhsal izlerini de gidermek için kollarını sıvadı.

YÜZLERDEKİ GÜLÜMSEME YÜREKLERİ ISITTI

Deprem bölgesinde çadırkentlerde bulunan çocukların yüzlerini gülümsetmek adına oyun çadırı oluşturan; içerisinde film gösteriminden kitap okumaya ve boyamaya kadar birçok etkinliğe imza atan Uşak Belediyesi depremin izlerini çocuklardan arındırmayı hedefliyor.

Gezici kütüphane aracı ile bölgedeki farklı yaş gruplarının yanında olan Uşak Belediyesi, son olarak Kadın Koordinasyon Merkezi’nin (UKAMER) etkinliği ile Adıyaman Besni’yi ziyaret etti, depremzede ailelere kişisel bakım yardımlarını ulaştırdı ve depremzede kadınlara çiçeklerini teslim ederek moral olmaya çalıştı.

Ayrıca Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu geçtiğimiz günlerde, Uşak KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen depremzede ailelerle birlikte çocuklarına moral ve motivasyon olması için “Çikolata Dükkanı” isimli tiyatro oyununu sergiledi.

Deprem bölgeleri için yardım toplayan Uşak Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde 18-19 Mart ve 24-25 Mart’ta Uşak Şehir Tiyatrosunun oynayacağı “Kurtuluş” ve “Gökyüzünde Bir Nokta” adlı tiyatro oyunlarının gelirlerinin deprem bölgelerine gönderileceğini duyurdu.

EKİPLER ÇALIŞMALARA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Adıyaman/Besni, Hatay/Samandağ, Hatay/Kırıkhan ve Kahramanmaraş’ta bulunan toplamda 24 personel; yerel destek, operatör, aşçı, hasar tespit ve psiko-sosyal destek alanlarında depremzedelere yardım etmeye devam ediyor. Şehirlere dağılan 7 iş aracı kepçe, vidanjör ve çöp arabası da hizmetlerini sürdürüyor.

Uşak Belediyesi hasar tespit çalışmalarına yapılan yardımın çoğalması adına, yeni bir ekip daha göndermeyi planlanıyor.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da deprem felaketinden etkilenen birçok ili, Uşak’tan giderek çalışma yürüten ekipleri sık sık ziyaret ediyor, halkın ihtiyaç ve taleplerini dinliyor, gereksinimlerin karşılanması için çalışmalar gerçekleştiriyor.

TURNE İÇİN GERİ SAYIM

Ayrıca Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Yürüyen Sahne Projesi için geri sayıma başladığı öğrenildi.

Proje hazırlıklarının tamamlamasıyla Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu deprem illerine yönelik turneye çıkacak.

-AhmetItil/Haber.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.