BİST
9.057
ALTIN
2.303,05
DOLAR
32,33
STERLİN
41,07
EURO
35,15

Trafik Sigortası Kaç Yılda Bir Yapılır?

Trafik sigortası ülkemizde zorunlu olarak her taşıtın yaptırması gereken kaza durumunda oluşabilecek hasarların ödenmesine imkân veren bir sigorta türüdür.

16 Mayıs 2022 Pazartesi 10:56
Trafik Sigortası Kaç Yılda Bir Yapılır?

Otomobillerden, kamyonetlere, traktörlerden otobüslere her araç tam ismi karayolları motorlu araçlar için zorunlu mali sorumluluk sigortası olarak resmi kaynaklarda geçen ama herkes tarafından trafik sigortası şeklinde bilinen bu sigorta türü kazalarda suç oranına göre hasar karşılama durumlarını akabinde hasarları ödemekle mükellef teminattır.

Trafik Sigortası Hangi Araçlara Yapılır?

Trafikte seyreden araçların her an kaza yapabilme potansiyellerine karşılık zorunlu olmasa dahi araçların sigorta kapsamında olması istenmeyen bir kaza durumunda ortaya çıkacak hasar masraflarının sigortadan temin edilerek büyük maddi külfetlerden araç sahibini koruyacaktır.

Devlet tarafından karayollarında seyreden araçlar için zorunlu tutulan trafik sigortası hangi araçlara yapılır muaf olan araç türü bulunuyor mu şeklindeki sorulara hemen hemen bütün trafiğe çıkan araçlar diyebiliriz.

Trafik sigortası yapılması gereken otomobil ile traktörden tutunda motosiklet, kamyonet, minibüs gibi her motorlu ve trafiğe çıkan araca trafik sigortası yapılması gerekmektedir. Eğer trafik sigortası zorunlu olan araçlara bu sigorta poliçesi düzenlenmez ise devletin yetkili mercileri tarafından para cezaları ile daha ağır olarak aracın trafiğe çıkışına men konulması şeklinde cezalar uygulanabilir.

Trafik Sigortası Her Yıl mı Yaptırılır?

Arabası olanların veya yeni bir araç alanların araştırma gereği hissettiği konular arasında devlet tarafından yaptırılması zorunlu halde bulunan trafik sigortası da bulunmaktadır. Zorunlu trafik sigortasının fiyatından nasıl yapılacağına kapsamından ne kadar sıklıkla yapılacağına birçok merak edilen husus bulunmaktadır.

Bizim üzerinde duracağımız kısım ise trafik sigortası kaç yılda bir yapılır bilgisi olacaktır. Sadece trafik sigortasında değil birçok sigortanın geçerlilik süresi bir yıl ile yani 365 günle sınırlıdır. Bu süre boyunca meydana gelebilecek her sigorta kapsamına giren kaza veya başka bir zarar durumunda sigorta teminat verdiği şekilde hasarın maliyetini karşılar.

Günümüzde iç içe girmiş trafikte en ufak bir dikkatsizliğin kaza ile sonuçlanması ihtimali düşünüldüğünde sigortasız araba kullanmak bile bile lades gibi bir risktir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.