BİST
9.080
ALTIN
2.325,32
DOLAR
32,37
STERLİN
40,95
EURO
34,98

OEDAŞ Çalışanları İle Acil Durum Tatbikatı Yaptı

OEDAŞ 5 ilde 631 çalışanının katılımıyla toplam 76 saat süren 38 tatbikat düzenlediklerini açıkladı.

13 Aralık 2022 Salı 10:41
OEDAŞ Çalışanları İle Acil Durum Tatbikatı Yaptı

İlimiz Uşak olmak üzere Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı oluşturmak için düzenlediği eğitimler kapsamında acil durum tatbikatları gerçekleştiriyor.

AFAD, iş güvenliği uzmanları ve sağlık personellerinin katılımıyla düzenlenen tatbikatlar ile yangın, deprem gibi acil durumlar karşısında çalışanların verdikleri tepkiler ölçülürken, gerekli iyileştirme ve düzenlemeler de yapılıyor.

Muzaffer Yalçın: “Çalışanlarımızın güvende olmaları için eğitimler düzenliyoruz”

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, yıl boyunca yapılan acil durum tatbikatları hakkında bilgi verdi.

2022 yılında beş ilde toplam 38 tatbikat gerçekleştirdiklerini söyleyen Yalçın, “Topraklarının büyük bölümü deprem kuşağında yer alan ülkemizde özellikle 1999 Marmara Depremi ile birlikte afetlere yönelik bir farkındalık oluşmaya başladı.

Diğer taraftan özellikle son yıllarda seller ve orman yangınları gibi afetleri tüm dünya gibi biz de yaşıyoruz.

Üstelik hepimiz her an evlerimizde, iş yerlerimizde bu gibi acil durumlarla karşı karşıya kalabiliriz işte bu anlarda çalışanlarımızın sağlıklı ve güvende olmaları; aynı zamanda çevrelerindekilere de yardımcı olabilmeleri için çeşitli eğitimler düzenliyoruz.

2022 yılının başında acil durum ekiplerimizin eğitimlerini tamamladık ardından ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle il merkezlerimizde ve ilçelerimizde son derece zorlu acil durum senaryolarının yer aldığı tatbikatlar düzenledik.

Bu tatbikatlarda ekip arkadaşlarımızın acil durumlar karşısındaki reaksiyonlarını görerek, bu doğrultuda çeşitli düzenleme ve iyileştirmeler yaptık.

Yangın söndürme cihazları ve acil durumlarda gerekli diğer ekipmanlarımızın kontrollerini de düzenli olarak gerçekleştiriyoruz” dedi.

2022 yılındaki tatbikatlarda 631 OEDAŞ çalışanının toplam 1.262 saat eğitim aldığını belirten Yalçın şöyle devam etti; “OEDAŞ olarak 1.2 çalışanımızla hizmet veriyoruz.

Dolayısıyla bu yıl çalışanlarımızın yarısından fazlası bu tatbikatlara katıldı.

Önümüzdeki süreçte de iş sağlığı ve güvenliği alanındaki eğitimlerimizi sürdüreceğiz.”

-Ahmet Itil/Haber.

Son Güncelleme: 13.12.2022 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.