BİST
9.916
ALTIN
2.441,17
DOLAR
32,45
STERLİN
40,57
EURO
34,78

MEB – Memur, Öğretmen Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Vatandaşların sosyal güvenlik kurumuna verecekleri dilekçe ile hizmet birleştirme yapabilmeleri mümkün olmaktadır.

24 Mayıs 2022 Salı 10:46
MEB – Memur, Öğretmen Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Hizmet birleştirme işleminin vatandaşlar tarafından gerçekleştirilebilmesi için öncelikle sosyal güvenlik kurumuna yazılı bir dilekçe verilmesi gerekir. Verilen bu dilekçelere vatandaşların önceden sahip olduğu BAĞ-KUR ya da SSK numarasını yazmaları istenmektedir. Bu şekilde dilekçenin verilmesi ile başvuruya ilişkin süreç daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Hizmet birleştirme dilekçesinin vatandaşlar tarafından yazılmasının nedeni olarak, çalışma gün sayılarının birleştirilmesi amacı vardır. Böylelikle çalışılan gün sayısı arttırılarak, erken emeklilik imkânı elde edilebilir.

Memur Hizmeti Birleştirme Nasıl Yapılır?

Günümüzde pek çok kamu memuru tarafından, memur hizmeti birleştirme nasıl yapılır sorusu merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Bu noktada memur olmadan önce çalışılan süre içerisinde primi, memuriyet hizmetlerine eklenmesini sağlamak için hizmet birleştirme yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sitesinden hizmet dökümüne ulaşarak, dilekçe ile başvuru yapabilmek mümkün olmaktadır. Başvuru işlemlerine geçilmeden önce hizmet birleştirme başvurusu yapacak olan kişilerin, prim borçları varsa ödenmesi gerekmektedir. Çünkü borç olması durumunda başvurular reddedilmektedir. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için, memuriyet öncesinde yapılan prim hizmetini dilekçe yoluyla gerekli kurumlara uygun bir şekilde bildirilmesi gerekir. Böylelikle memurlar emeklilik tarihlerini daha öne çekebilmektedir. Gerçekleştirilecek olan hizmet hesaplamaları, memurların daha önceki hizmet sürelerine ve hizmet yerlerine göre farklılık gösterebilmektedir.

Öğretmen Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Öğretmenlik mesleğini icra eden vatandaşlar tarafından yapılmak istenen öğretmen hizmet birleştirme işleminde, gerçekleştirilmesi gereken bazı işlemler ve tamamlanması gereken birtakım belgeler bulunur. Açıklanacak olursa;

Daha önceden görev yapılan okuldan bir belge alınması gerekir.

Hizmet birleştirme dilekçesinde istenen bilgilerin, öğretmenler tarafından eksiksiz ve tam bir şekilde doldurulması istenmektedir. Daha sonra ilgili kuruma dilekçenin teslim edilmesi gerekir.

Kreş, özel okul, dershane gibi eğitim alanlarında önceden yönetici ya da öğretmenlik yapıldığına dair hizmet cetvelinin aslı istenmektedir. Bu noktada fotokopi ya da faks ile gönderilen hizmet cetvelleri kabul edilmemektedir.

Ücretli öğretmenliğin köylerde ya da kasabalarda yapılması, hizmet hesaplamalarına etkileyeceği için verilen dilekçede ayrıntıları ile belirtilmesi gerekir.

Devlet okulundan geçişi gerçekleşen ücretli öğretmenlerden hizmet cetveli istenmemektedir.

Belirtilen belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması hâlinde öğretmen hizmet birleştirme başvurusu gerçekleştirilebilir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.