BİST
9.693
ALTIN
2.503,21
DOLAR
32,59
STERLİN
40,58
EURO
34,85

Manikürist Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Manikürist nasıl olunur, ne iş yapar ve maniküristlerin aldığı maaşlar, söz konusu meslek grubunun günümüzde daha da yaygın olmasıyla çoğu birey de bu soruların cevaplarını oldukça merak eder duruma geldi.

24 Mayıs 2022 Salı 09:15
Manikürist Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Öncelikle manikürist kelimesinin anlam olarak tam karşılığı nedir, diye merak edenler için kısaca açıklamakta fayda var. Buna bağlı olarak manikürist kelimesinin köküne bakıldığında, manikür elle birlikte tüm tırnakların bakımı ve temizlenmesi anlamını taşıdığı belirtilebilmektedir. Aynı zamanda Latince kökene dayanan bu kelimenin iki farklı kelimenin birleşmesinden meydana geldiği görülmektedir. Buna göre “manus” el uzvu anlamında “cura” ise herkesin de bildiği gibi bakım anlamında kullanılmaktadır. Ayrıca, söz konusu mesleğe sahip bireylerin çalışma ortamının çeşitlilik gösterebildiği belirtilmektedir. Dolayısıyla manikürist mesleğine sahip birey, bir güzellik kurumuna bağlı olarak çalışabildiği gibi tamamen bireysel olarak da çalışabilmektedir. Sizler de manikürist nasıl olunur, ne iş yapar ve maaşları ne kadar? sorularına cevap arıyorsanız, sizler için bu yazımızda derledik!

Manikürist Nasıl Olunur?

Manikürist nasıl olunur diye merak edenler için kısaca açıklayalım. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, söz konusu mesleği edinmek için diğer meslek gruplarında olduğu gibi büyük şartlar yoktur, çünkü manikürist olmak için illa ki ilgili bölümden mezun olmak gerekmemektedir. Dolayısıyla manikürist mesleğini icra etmek isteyen bireyler, bu konuda verilen eğitim kurslarını tamamladıktan sonra sertifika ile söz konusu mesleği icra edebilmektedir.

Manikürist Ne İş Yapar?

Manikürist ne iş yapar sorunun cevabı ise şu şekildedir;

Öncelikle el ve beraberindeki tırnakların bakımı,

Törpü, kesim yani şekillendirme,

Oje ya da tırnak güçlendirici cilalar sürmek,

Ve tabi ki son olarak söz konusu işleri yerine getirebilmek için tüm malzemelerin hijyenini sağlamak.

Manikürist Ne Kadar Maaş Alır?

Manikürist ne kadar maaş alır aslında manikürist nasıl olunur, ne iş yapar sorularının dışında, bir diğer merak edilen sorulardan birisi. Fakat bu konu tamamen işveren kuruma veya özel müşterinize bağlı olmakla birlikte, maniküristler ortalama 4000-5000 arası maaş almaktadır.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.