BİST
8.990
ALTIN
2.292,56
DOLAR
32,33
STERLİN
41,03
EURO
35,09

Lisanslı Satranç Oyuncusu Nasıl Olunur?

Günümüzün en popüler zeka sporlarının başında yer alan lisanslı satranç nasıl olunur pek çok kişi tarafından merak edilen soru olmaktadır.

11 Haziran 2022 Cumartesi 11:41
Lisanslı Satranç Oyuncusu Nasıl Olunur?

Lisanslı satranç oyuncusu nasıl olunur? Son yıllarda büyük bir kesim tarafından ilgi ile takip edilen spor dallarından biri olan satranç oynamak isteyen sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. İyi bir satranç oyuncusu olmak çok kolay olmadığı gibi çok fazla çalışılması ve iyi bir eğitim alınması gerekmektedir. Yeni neslin daha fazla merak ettiği satrançta lisanslı oyuncu olmak ve dünya şampiyonluğuna ulaşmak için yapılması gereken aşamalar bulunmaktadır.

Satranç Nedir?

Satranç karşılıklı iki arasında satranç tahtası üzerinde oynanan bir çeşit oyun olmaktadır. Oyuna ait olan özel taşlar ile oynanan masa oyunu türü olan satranç dünya genelinde büyük turnuvaların düzenlendiği ve genel olarak bir tür zeka sporu şeklinde kabul edilmektedir. Satranç tahtası 8 x 8 karelerden oluşmakta ve satranç taşları ile oynanmaktadır. Toplam olarak yarısı siyah ve yarısı beyaz olmak üzere 64 kare vardır. Yüzyıllar öncesine dayanan bir tarihi bulunan satranç oyunu günümüzde de hem yetişkinler hem de çocuklar arasında son derece yaygın olmaktadır.

Lisanslı Satranç Oyuncusu Olmak

Satranç Federasyonu satranç lisansı dağıtan kurum olmaktadır. Bu kuruma bağlı olarak ferdi ya da kulüp bazında lisans çıkarmak mümkündür. Her yeni yılda yenilenmesi gereken lisansların ücretlerini güncel olarak kurumdan takip edilmesi çok daha doğru olacaktır. Lisans yenileme ücretleri son derece cüzi rakamlarda olup herkes bu konuda zorlanmayacaktır.

Satranç Federasyonu internet adresi üzerinde ilk olarak kuruma ulaşılmalı ve gerekli olan güncel bilgiler alınmalıdır. Daha sonra web sitesinde belirtilen anlaşmalı bankanın ilgili bölümünde yer alan hesabına para yatırılması gerekir. Lisanslı satranç oyuncusu olmak için 5 yaşından daha büyük olunması zorunlu olmaktadır. TSF Sporcu Lisans, Tescil, Vize, Transfer ve Klüp Tescil Talimatı detaylı olarak okunması istenmeyen sorunların yaşanmaması adına çok önemli olmaktadır. Tüm belge ve duyuruları Türk Satranç Federasyonu web sitesinden ulaşmak mümkün olmaktadır.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.