BİST
9.098
ALTIN
2.326,08
DOLAR
32,38
STERLİN
40,99
EURO
35,04

KURTULUŞ TİYATRO OYUNU LİSELİ GENÇLERLE BULUŞUYOR

100. yıl etkinlikleri kapsamında oynanmaya başlayan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören tiyatro oyunu ile bu sefer liseli gençler buluştu.

28 Eylül 2022 Çarşamba 19:00
KURTULUŞ TİYATRO OYUNU LİSELİ GENÇLERLE BULUŞUYOR

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Prof. Dr. İskender Pala’nın kaleme aldığı ve Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun canlandırdığı “Kurtuluş” adlı tiyatro oyununun gösterimleri devam ediyor.

100. yıl etkinlikleri kapsamında oynanmaya başlayan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören tiyatro oyunu ile bu sefer liseli gençler buluştu.

KURTULUŞ RUHU YAŞATILIYOR

Atatürk Kültür Merkezi’nde oynanan “Kurtuluş” oyunu 26-29 Eylül tarihleri arasında toplamda 8 okuldan 1600’e yakın öğrenciye ulaşıyor. Kurtuluş savaşını tüm gerçekliğiyle yansıtan oyun gençlerin beğenisini toplamaya devam ediyor.

Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cemre Özdoğan oyunun çok gerçekçi olduğunu ifade ederek: “ Birçok sahnede gözlerim doldu. Çünkü gerçekten çok iyi oynadılar. O dönemi izlemek bile insanın içini titreten, gözlerini dolduran bir şey. Allah onlardan bir değil bin kere razı olsun.” dedi.

Sürenin nasıl geçtiğini bile anlamadığını söyleyen Uşak Fen Lisesi öğrencisi Çağatay Alkan: “ Telefon, saat hiç birine bakmadan soluksuz izledim. Çok duygusaldı. İçimin burkulduğu anlar oldu. Özellikle şehrimiz Yunan işgalinden kurtulmuştur, askerlerimiz şehrimize gelmiştir dedikleri sahnede çok mutlu oldum. Onlar bizler için canlarını feda ettiler bizlerde bize bırakılan bu güzel ülkeyi korumak için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Uşak Fen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Kamuran Liman tiyatroda emeği geçen herkese teşekkür ederek: “O günleri öğrencilerimize ve bizlere tekrar tekrar yaşattılar. Kalkıp savaşa gidesim geldi. Çok coşkulu oldu. Bu sahneleri hatırlatmak amacıyla bu tür etkinliklerin çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Hüseyin Turgut ise: “Milli ve manevi duygularımızı öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Tiyatroda sahne konuşur. Gerçekten bizim mücadele yıllarımızdaki birlik ve beraberliğimizi; imamıyla, müderrisiyle, reisiyle halkın bir bütün olabilmesi, aynı dava uğrunda mücadele vermeleri çok güzel bir hissiyattı. Tiyatroda emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Murat Çubukçu: “Bu oyun bizim için çok kıymetli. Biz projeye başladığımızda da bunun farkındaydık. Uşak’ımızın kurtuluşunun 100. yılında böyle bir oyun yapmak bize nasip olduğu için ben çok mutluyum, çok gururluyum. Buradaki asıl amacımız liseli öğrencilerimize bizim 100 yıl önce yaşananları tekrar o duygularla beraber onlara yaşatmaktı. Bunu başardığımızı düşünüyoruz çünkü gayet keyifli bir oyun oldu. Bugün 13. oyunumuzu oynadık ve hala aynı duyguları yaşıyoruz. Her seferinde daha çok duygulanıyoruz. Böyle bir proje yaptığımız için çok mutluyuz. Öncelikle bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a, oyunun yazarı İskender hocamıza teşekkür ederiz. Bu yıl Aralık ayının sonuna kadar gösterilerimiz devam edecek. 40 gösterimiz daha var. Amacımız çocuklarımıza ulaşmak. “ dedi.

Ayrıca şehir tiyatrosu oyuncuları bu oyunu oynamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Uşaklı seyircilerle buluştukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

100. yıl etkinlikleri kapsamında oynanan oyun yıl sonuna kadar vatandaşlarla belirli aralıklarla buluşmaya devam edecek.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 30.09.2022 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.