BİST
9.929
ALTIN
2.447,65
DOLAR
32,45
STERLİN
40,62
EURO
34,81

Kur'anı - Kerime Yapılan Saygısızlığa Tepkiler Büyüyor

Uşak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Koray Akgün Kur'anı - Kerime karşı yapılan ağır saldırıyı sert dille elştirdi.

22 Ocak 2023 Pazar 13:40
Kur'anı - Kerime Yapılan Saygısızlığa Tepkiler Büyüyor

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik planlanan ve İsveç makamlarınca izin verilen saldırıya karşı Uşak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Koray Akgün basın açıklaması yaptı.

Akgün yaptığı açıklamada.

- İsveç'te meydana gelen müslümanlara ve Kuranı Kerim’e karşı yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum.

İsveçin Kuranı Kerime karşı yapılan bu saldırıya karşı izin vermesini ve makamları ile sessiz kalmasının hiç bir izahatı yoktur şurası açıkki İsveç makamları bu alçakça eylemin bir parçası olmıştur.

Kuran Kerim e yapılan saldırı ifade hürriyeti ile tanımlanamaz, İstiklal savaşı şairimiz merhum Akif'in "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar " olarak tarif ettiği emperyalizm tamda budur.

Kendi inancından başka inanca müsama göstermeyen bu yobaz takımına karşı Devlet kurmuş Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurarken ilke edindiği ve parti amblemimizin oklarından biri olan Laiklik ilkesi burada önemini bir kez daha göstermiştir.

Devlet kurmus buyuk önderin, Laiklik anlayışı sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değildir tüm inananların din ve vicdan özgürlüğünün devlet eli ile korunmasıdır .

Laıklık sadece din ve devlet ilişkilerinin birbirinden ayrılması değil hangi dine mensup olursa olsun inanç özgürlüğünün korunmasınıda esas alır eğer İsveç ben Demokratik, hukuk devletiyim diyorsa kendi ülkesinde yaşayan tüm müslümanların inancına yapılan saygısızlığa mudahale etmesi ve engellemesi gerekir. 

Ben burda her türlü siyasi ve politik ayrılıkları bir kenara bırakarak, birlik ve beraberlik olunması sadece ülke olarak değil tüm dünyanın bu faşizme tepki göstermesini bekliyorum.dedi.

-AhmetItil/Haber.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.