BİST
10.891
ALTIN
2.524,46
DOLAR
32,95
STERLİN
42,52
EURO
35,85

Karaoba : TBMM'de Uşşak'ı Gündem Yaptı

Uşşak CHP Milletvekili Karaoba : Sayın İsmail Güneş yaptıklarınız ortada doktorsunuz her gün 50 kişi sizi arıyor randevu alabilmek için bundan utanın acil servisinde balık istifi gibi hastalar bekliyor .

17 Ocak 2024 Çarşamba 21:46
Karaoba : TBMM'de Uşşak'ı Gündem Yaptı

Uşak Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Karaoba TBMM'de "UŞAK'IN SORUNLARI" başlığı ,ile Uşşak'ın ve Uşşak'lının sorunlarını dile getirdi .

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Karaoba konuşmasına .

- Değerli milletvekilleri, yüce Meclisimizi saygıyla selamlıyorum. Şehitlerimizi rahmetle anarken terörün her türlüsünü lanetliyorum.diyerek başlarken.

Şehrin TBMM'de tanıtımına dair şu söylemlerde bulundu .
- Değerli milletvekilleri, Uşak sofrasında bir kase tarhana içilecek insanıyla, efesiyle, Yörük'üyle âşıklar, ilkler ve Kuvayımilliye şehridir. Uşak; Kanatlı Denizatı Broşu ve Karun Hazineleri'yle dünyanın en büyük 2'nci kanyonu, cam terası, iki bin beş yüz yıllık Blaundus Antik Kenti'ne sahip Ulubey'imizle, Tarihî Cılandıras Köprüsü, Pepouza Antik Kenti'ne sahip Karahallı'mızla, dünyaca ünlü kilimiyle, dünyada birçok müzede bulunan halısıyla Eşme'mizle, çileğin başkenti Sivaslı'mızla, Yunan Komutan Trikopis'inin yakalandığı Akmonia Antik Kentine sahip Banaz'ımızla, İnay Kervansarayı, Taşyaran Vadisi ve birçok turizm alanına sahip Ege Bölgemizin en sevimli illerinden biridir. 
    Uşak'ımız ilkler şehridir; Türkiye'de ilk elektriğin kullanıldığı, Nuri Şeker önderliğinde, özel teşvikle kurulan ilk şeker fabrikası, Türkiye'de ilk cirit müsabakası, ilk çocuk kütüphanesi, ilk yerel televizyon ve dünyada ilk voleybol müsabakası gibi birçok ilke sahiptir. dedi
    Peki, Uşak bugün bunlarla mı anılıyor, bir bakalım: Türkiye'de devlet hastanesi olmayan tek şehir, uçuşlara kapalıyken 120'den fazla personeli çalışan havalimanı, şehrin tam ortasında bir türlü yapılamayan harabe otogarı...

İsmail Güneş meclis sıralarından .
    İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - 700 yataklı devlet hastanesi var, Allah'tan kork.


    MAHMUT TANAL (Şanlıurfa) - Ya, kaç yıldır vekilsin, bugüne kadar Uşak'ın hangi sorunu dile getirdin?


    ALİ KARAOBA (Devamla) - Vekilim, acele etme, millet yaptığınızı biliyor. 
    ...on iki yıldır sözü verilen, çivi çakılmayan stadyumu, merkeze bağlı Bozkuş başta olmak üzere güçlendirmeyi bekleyen onlarca okulu; çocuklarımıza kadar ulaşan, çözülemeyen uyuşturucu illeti; her yağış dönemi selden dolayı girilemeyen şehir merkezi ve şehirler arası alt geçitleri; sahip çıkılmayan spor kulüpleri, Aşigoları; Leyla ile Mecnun'un aşkını aratmayacak Uşak-Eşme, Uşak-Sivaslı Kara Yolu... (CHP sıralarından alkışlar) ...bir türlü bitirilemeyen çevre yolu, açılış tarihi sekiz yıl ertelenen yüksek hızlı tren projesi, başta tütün ve pancar olmak üzere bitirilen tarımı, atama zulmü nedeniyle kaçmak zorunda kalan akademisyenleri olan Uşak Üniversitesi...
    İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Uşak; tütünde 4'üncü sırada, Türkiye'de 4'üncü sırada; onu da bilmiyorsun.
    ALİ KARAOBA (Devamla) - ...ve yıllardır Uşaklının kaynaklarını boşa harcayan, kimseye hesap vermeyen belediyesiyle anılıyor. (CHP sıralarından alkışlar)
    Değerli milletvekilleri, 4 dönemdir Cumhur İttifakı belediyede. Peki, büyük vurgunlar yaşandı, kimse hukuk önünde yargılanmadı, Uşaklının parası hiçe sayıldı. Araştırma önergesi verdik, soru önergesi verdik, basın açıklaması yaptık; 200 bin kilo hurdanın akıbetini öğrenemedik. Uşak, Cumhuriyet Halk Partisi belediyesinde olsaydı bugün müfettişler cirit atardı ama konu sizin belediye olunca, bakın, müfettişi boş verin, soru önergelerimize bile cevap veremiyorsunuz. 
    Uşak'ın ciddi altyapı sorunları ortadayken, her yağmurda onlarca esnafın dükkânını su basarken, şehrin ciddi sorunları varken belediyenin derdi lüks makam odası, parası yokken paralar vererek popüler sanatçılara para yedirmek ve festival düzenlemek. Yıkmayı hizmet olarak gören belediye, merkezde, kapalı spor salonumuzu yıkıp, yerine izbe, yeşilden uzak bir millet bahçesi yaptı. Sayın Cumhurbaşkanının övünerek anlattığı gibi millet bahçesinde çay ve kek dağıtan da yok. Şehrin merkezinde tarihî okullarımızı yıkıp, köklü liselerimizdeki eğitimimizi ve şehrimizin hafızasını yok ettiler. Uşak bunu hak etmiyor. 
    Hastanemizden randevu almak imkânsız hâle geldi, şehrin dışındaki hastaneye gitmek çile oldu, ultrason ve MR için beş ayda randevu alınıyor. Şehrin tam ortasında iki hastaneyi yıkıp şehrin dışına bir hastane yapmayı halkımız hiç anlamış degil .

Hiçbirşeyden ders almıyorsunuz vekilim .

Sayın İsmail Güneş yaptıklarınız ortada doktorsunuz her gün 50 kişi sizi arıyor randevu alabilmek için bundan utanın acil srvşisinde balık istifi gibi hastalar bekliyor .

İsmail Güneş .

Cevap olarak emara 5 ay gün dediler başhekim bey ile görüştüm emar için 2,3 günde tomografi için aynı gün ultrosonografide 10 gün içinde .

Dedi .

ALİ KARAOBA (Uşak) - Sayın Başkan, şimdi, kürsüde konuşurken devlet hastanesinde alınan sıralarla ilgili beş aydan önce alınamıyor diye söyledim, Sayın İsmail Güneş on günde alındığını söylüyor. Bakın, burada kasım ayında bir vatandaşın bana attığı randevu kâğıdı, meme ultrasonu için 27 Mayısa gün verilmiş, bu birincisi. 
    İkincisi, bakın, yerel basında yer alan şeyler. "Tomografiye sıra alamıyoruz." "Randevu alınıyor, iptal ediliyor." "Devlet hastanemiz var." dedi, yalan söylüyor. Neden? Eğitim ve araştırma hastanemiz var. Afili edilerek devlet hastanesinin üzerine kondurulmuş 1 üniversite hastanesi yapıldı. Sigorta ve devlet hastanesi olmak üzere merkezde yürüyerek ulaşılabilen 2 hastane yıkıldı, şehirde ulaşımı en zor noktaya hastane yapıldı. 
    Halkın arasına çıksın görsün randevu ne kadar kolay alınıyor. Gün içerisinde "Randevu alamıyoruz." diye 30-40 defa telefon alıyoruz.
    Saygılar sunuyorum.

Sözleri ile konuşmasını tamamladı .

AhmetItil/Haber .

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.