BİST
10.753
ALTIN
2.530,13
DOLAR
32,22
STERLİN
40,92
EURO
35,06

Karaoba; TBMM'de Emeklinin Sorunlarını Dile Getirdi

CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba,TBMM Genel Kurulu’nda Emeklilerimizin Sorunlarını dile getirdi, Karaoba;"Monako’da yüksek sosyeteyle ıstakoz yiyenlerle, 2 milyon TL’lik saat takanlarla emeklilerimizin sorunlarını konuşmaya çalışıyoruz"

10 Mayıs 2024 Cuma 07:48
Karaoba; TBMM'de Emeklinin Sorunlarını Dile Getirdi

CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, 09.05.2024 tarihli TBMM Genel Kurulu’nda "Emeklilerimizin Sorunları, Çok Maaşlı Bürokratların Kamuda İsrafı ve Kurban Bayramı'nda Emeklilerimize 1 Asgari Ücret İkramiye Önerisi" konulu 5 dakikalık konuşma gerçekleştirdi.

"Bu yaz çocuğunu evlendirecek bir emekli bırakın bileziği, çocuklarına tam altın bile takamıyor!”

CHP'li Karaoba, AKP’nin seçim kazanmak için plansızca hazırladığı yasalardan, çok maaşlı bürokratlardan ve vergi borcu affedilen şirketlerin emeklinin hakkı olan kaynağı tükettiğine vurgu yaparak “Bir yanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kamuda tasarruf, harcama kontrolü, israfa son." Diyor. Diğer tarafta; *THY Genel Müdürü’nün aylık maaşı 1 milyon 400 bin TL. Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış Rektörü kendi maaşı yetmiyormuş gibi Turkcell yönetim kurulu üyeliğiyle fazladan 150.000 TL aylık maaş alıyor. Kur korumalı mevduata ve yandaşın vergisini silmeye harcadığınız kaynakları emeklilerimize verseniz bugün başka şeyler konuşuyor olurduk!” dedi.

"Monako’da yüksek sosyeteyle ıstakoz yiyenlerle, 2 milyon TL’lik saat takanlarla emeklilerimizin sorunlarını konuşmaya çalışıyoruz. SİZ HALKTAN KOPTUNUZ!

Meclis Kürsüsündeki konuşmasında Kamu kaynaklarını sömürerek, 2-3 yerden maaş alıp lüks içinde yaşayanların emeklilerin sorunlarını çözemeyeceğine değinen, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba .

Emeklilerimizin, gençlerimizin, memurumuzun, işçilerimizin, esnafımızın, çiftçimizin hükümetten sadaka ya da imtiyaz istemediğini dile getirerek .

“Artık halkımızı “aynı gemideyiz” yalanlarıyla kandıramazsınız!” diyerek AKP’li bürokratların lüks ve şatafat içindeki hayatına da vurgu yaptı.

Karaoba .

 - Gelin, Ramazan Bayramında emeklilerimize vermediğiniz 1 asgari ücret tutarındaki bayram ikramiyesini, Kurban Bayramında emeklilerimize verelim, Uşak Milletvekili olarak tüm Uşak'lı emekliler adına bunu yüce melisimizden talep ediyorum.

Diyanet bu yıl vekaletle kurban kesimini 11 bin 750 TL olarak açıkladı vatandaşımız en düşük emekli maaşının tamamını ortaya koymasına rağmen bütün ay başka hiçbir şey yapmasa bile kurbanını kesemiyor  “2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin baskısıyla başlayan ikramiye uygulamasında bayram ikramiyesi 1000 TL, yurtiçi kurban bedeli ise 850 TL idi. 6 yılda geldiğimiz noktada emeklilerimiz bırakın ikramiyeyi, maaşlarıyla bile kurban kesemez haldeler. 4 emekli ikramiyesi ancak 1 küçükbaş kurbanlık alabiliyor!” dedi

Konuşmasının son kısmında Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden alıntı yapan Karaoba, CHP olarak Türkiye’deki bütün emeklilerin ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs Ankara Büyük Emekli Mitingine davet etti.

''Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.'' Mustafa Kemal Atatürk.

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.