BİST
9.080
ALTIN
2.308,92
DOLAR
32,34
STERLİN
40,84
EURO
35,11

Kadına Şiddete Hayır

Uşak'ta kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yürüyüşü yapıldı.

27 Kasım 2023 Pazartesi 19:34
Kadına Şiddete Hayır

Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde toplanan vatandaşlar "Kadına şiddete hayır", "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" yazılı dövizlerle İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Turan Ergün, devletin tüm kurumlarının kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Kentte de kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çeşitli eğitimlerin ve çalışmaların gerçekleştirildiğini anlatan Ergün, "Bu, tek başına devletin kurumlar kurarak ya da yasalar çıkartarak yapacağı bir mücadele değildir. Bu açıdan Türkiye hem mevzuat altyapısı, hem kurumsal yapılaşma anlamında iyi bir boyuta geldi. Bunu başarabilmemizin tek yolu devlet, millet, vatandaş, kurumlar, sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri... Bunların hepsi el ele vererek iş birliği halinde bu işin üstesinden gelebiliriz. Bu iş birliğini de çok şükür sağlıyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.