BİST
9.069
ALTIN
2.326,20
DOLAR
32,38
STERLİN
41,00
EURO
34,99

Emlak Alanında Bir İşe Başvuracaklar İçin Önemli Tavsiyeler

Emlak alanında iş arayanlar için sektör her geçen gün daha da büyüyen ve istihdam olanaklarını arttıran bir alan olmaya devam ediyor. İstihdam olanakları ile beraber, bu işi yapmak isteyen ve iş başvurusunda bulunan kişi sayısı da artıyor.

27 Nisan 2022 Çarşamba 16:52
Emlak Alanında Bir İşe Başvuracaklar İçin Önemli Tavsiyeler

Peki, emlak alanında iş sektöründe yer almak istiyorsanız neler yapmalısınız? İş başvurularında nasıl bir profil çizmek, size bir adım daha öne çıkarır?

İş Başvurusunda Aranan Kişi Olabilmek

Sadece emlak sektöründe değil, hangi işe başvuru yapacak olursanız olun, bu alanla ilgili bilgi sahibi olmak ve bunu görüşmede gerektiği ölçüde sunabilmek, avantaj sağlar. Aranan kişi olup olmadığınızı, iddialı ama samimi duruşunuzla belli etmelisiniz. Başvurunuzu yaptınız ve mülakat günü geldi çattı. Neler yaparsanız, o iş sizin olur? Artık, giyim, duruş, tarz vb. her şeyi ayarladıktan sonra;

İlk defa emlak sektöründe pozisyona başvuru yapıyorsanız, alanla ilgili bir ön bilgiye sahip olmak iyi olacaktır. Zaten emlak sektörü ile ilgili bir lisans mezuniyetiniz varsa, güncel konulara da hâkim olmalısınız.

Başvurduğunuz pozisyon için, mülakat yapacağın kişileri sıkmayacak bir başarı hikâyesi hazırlayabilirsiniz. Bunu, dozunda sunabilmek önemlidir ağzınızdan çıkan her kelime oldukça önemli olacaktır. Çünkü odak noktasında bulunan sizsiniz.

Emlak Sektörü Sizi Bekliyor

Bir mülakat simülasyonu yapabilirsiniz. Yani, size neler sunulabilir, nasıl bir tavır olabilir? Her duruma karşı, kafanızda kuracağınız cümleler mutlak olsun.

Görüşeceğiniz şirket emlak sektöründe iş olanakları noktasında nerede bulunuyor? Bugüne kadar neler yapmışlar ve sektördeki duruşları nedir? Bunları bilen ve aktarabilen bir aday, emlak alanında iş ararken dikkat çekici olacaktır.

Diğer adaylardan iyi olduğunuzdan emin olun. Bunu tam kestiremeyecek olsanız da bekleme salonunda muhabbet ederken, belli tahminlerde bulunabilirsiniz.

Çok meşhur olan “Sizi neden tercih etmeliyiz?” sorusunun cevabını en iyi şekilde hazırla. Emlak sektöründeki yeniliklere ne kadar vakıf olduğunuz anlaşılsın. Hatta bununla beraber, bir iki yıldız projeniz veya fikriniz olsun, gerek duyarsanız paylaşırsınız.

Maalesef iş imkânlarını her geçen gün daha da zorlamak zorunda kalıyoruz. Eğer emlak alanında iş arıyorsanız, yıldızınızı parlatmak elinizdedir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.