BİST
9.832
ALTIN
2.457,78
DOLAR
32,59
STERLİN
40,90
EURO
35,06

Eğitim Sen 28'inci Yaşını Kutladı

Eğitim Sen Uşak Şubesi gece düzenlediği davet ile Eğitim ve Bilişim Emekçileri Sendika'sının 28'inci Yaşını Kutladı.

21 Ocak 2023 Cumartesi 12:58
Eğitim Sen 28'inci Yaşını Kutladı

23 Ocak 1995 yılında kurulan Eğitim Sen 28'inci yılını doldurdu.

28'inci yılını dolduran örgütlenmenin Uşak Şubesi 28 kuruluş yıldönümü dolayısı ile dün gece kutlama düzenledi.

Gecede katılıma genel merkez yürütme kurulu üyesi İkram Ata , Ahmet Karagöz eşlik ederken.

Uşak Cumhuriyet Halk Partisi İl, İlçe Başkanı, Kadın kolları ve Milletvekili aday adayı Ali Karaoba ile beraber tam katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç yaptığı açılış konuşmasında.

- Emeğin, barışın, eşitliğin ve özgürlüğün ülkesini kurmak adına birlikte mücadele verdiğimiz değerli Eğitim Sen dostları,

Haklarına, özgürlüklerine, geleceklerine sahip çıkarak bugün EĞİTİM SEN saflarında mücadele eden siz eğitim ve bilim emekçilerini Uşak Şube Yürütme Kurulu olarak saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Sendikamızın 28. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz gecemize Eğitim Sen güneşinin sofrasına, Dostların arasına hoş geldiniz.

Diyerek selamladı.

Ertunç.

-Türkiye’de eğitim ve bilim emekçilerinin mücadelesinin sesi olan Eğitim Sen 28 yaşında.

100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan eğitim emekçileri mücadelesinin temsilcisi olan sendikamızın mücadele tarihi, 1908’de kurulan Encümen-i Muallimin’den TÖS’e, TÖB-DER’den Eğitim Sen’e kadar uzanan onurlu ve kararlı yürüyüşün tarihidir.

Eğitim Sen’i farklı yapan, sendikal mücadele ile demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğuna inanması, Türkiye’nin demokratikleşmesi için dünyada ve Türkiye’de savaşın değil, barışın egemen olması, her türlü sınıfsal, dinsel, etnik ve cinsel ayrımcılığa son verilmesi için mücadele etmesidir.

Değerli dostlar,

Eğitim Sen, 28 yıllık tarihinde sadece sendikal hakların değil, aynı zamanda demokrasi mücadelesinin öznesi olmuş, tüm anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi kendisine görev bilmiştir.

Eğitim Sen, Kapitalizmin tüm insani değerleri metalaştırdığı, savaşlar, işgaller, işkenceler, yoksulluk ve açlıkla dünyayı yaşanmaz hale getirdiği, baskı ve sindirme politikalarının yoğunlaştığı bir dönemde ısrarla eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik taleplerini sahiplenmeyi sürdürecektir.

Çok değerli mücadele arkadaşlarım,

Ülkemizin adım adım içine itildiği bunalım gittikçe derinleşiyor.

Bu bozuk düzenin enkazı, işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, halkın omuzlarına yıkılmak isteniyor.

Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olmaktır.

Biz bunu reddediyoruz.

İşte bu yüzden, Gün; sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuz omuza verme günüdür.

Gün; yok sayılan milyonların hak ve özgürlükleri için birleşme günüdür.

Ve biliyoruz ki:

Er ya da geç:

Emek kazanacak,

Demokrasi kazanacak,

Barış ve kardeşlik kazanacak,

İnsanca Bir Yaşam Mücadelesi Kazanacak! dedi.

Sözlerini.

-Eğitim Sen`in güneşi, eğitim emekçilerinin yüz yıllık mücadele birikiminden ve kararlılığından aldığı güç ve güvenle aydınlık, özgür, eşit ve barış içinde bir Türkiye’yi işaret etmeye devam edecektir. İnsanca yaşam, demokratik Türkiye mücadelesini güçlendireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.diyerek sürdüren Ertunç.

Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, gericiliğe karşı laiklik mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizin sözünü veriyor, sizleri Uşak Şube Yürütme Kurulu olarak saygıyla selamlıyoruz.

Ve unutmayın,

Biz Kazanacağız, Birlikte Kazanacağız, Yaşasın Emek ve Demokrasi mücadelemiz, Yaşasın Eğitim Sen. diyerek sonlandırdı.

Gecede Eğitim Sen yürütme kurulu üyesi İkram Atabay ve Eğitim Sen Mali sekreteri Ahmet Karagöz'de birer konuşma yaparak.

Eğitim Sen'in 28 Kuluş yıldönümünü kutlayarak geceye katılan davetlileri selamladılar.

-Haber/AhmetItil.

Son Güncelleme: 21.01.2023 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.