BİST
9.058
ALTIN
2.293,46
DOLAR
32,32
STERLİN
41,04
EURO
35,11

e-Devlet Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik cezası sorgulama işlemleri birçok kişinin araçlarında merak ettiği ve istenen belgeler arasındadır. Trafik cezası sorgulama adımları e devlet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

17 Nisan 2022 Pazar 19:01
e-Devlet Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sorgulama yapmak isteyen kişinin ismi ve araç sahipliğinin tutarlı olması gerekmektedir. Araç sahibi, ruhsat sahibi kişinin e devlet hesabından girişle sorgulama olabilir. Kullanan kişinin farklı olması halinde görüntü alınamayacaktır.

E-Devlet İle Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-devlet ile trafik cezası sorgulama turkiye.gov.tr/emniyet-arac-plakasina-yazilan-ceza-sorgulama adresine girişle yapılmaktadır. E devlet arama çubuğuna yazmanız gereken kelimelerden bazıları araç ceza sorgulama, trafik cezası sorgulama gibi durumlar olabilir.

Trafikle ilgili sorgulamaların beslendiği sayfalar Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. E devlet sizi bu kurumun sayfasına yönlendirebileceği gibi otomatik kayıtlı araç durumunu gösterebilecektir. Üzerinize kayıtlı durumdaki araçlarda araçlarım kısmından devam ederek görüntüleme yapabilirsiniz.

Motorlu Taşıt Vergisi Borcu Sorgulama

E devlet üzerinden motorlu taşıt vergisi borcunuzu sorgulayabilmektesiniz. Tüm vergi borçlarınız bölümünden ödenmeyen ve faiz yiyen borçlar da görülebilmektedir.

Trafik Cezası Gecikmeli Ödemelerde Sorgulama

Gecikmeli ödemelerde trafik cezası sorgulama işlemleri e devlet sistemi üzerinden görülebilmektedir. Sistemdeki gecikmeli ödemelerle uzun süredir ödenmemiş ve vergi dairesine aktarılmış ödemeler farklı olabilmektedir.

Plakaya Yazılan Trafik Cezası Nasıl Ödenir?

Plakaya yazılan trafik cezası ödemelerinin nasıl yapılacağı birçok araç kullanıcısını yakından ilgilendirmektedir. Plakanızın kayıtlı olduğu kişiye göre ceza ödemesi gereken kişi de paralel şekilde belirlenmektedir. Öncelikle şahsınıza yazılmış olan borcun tespiti yapılmaktadır.

Vergi dairesine doğrudan giderek trafik cezası ödeme

Trafik cezası ödemesini dilerseniz vergi dairesine giderek doğrudan yapabilirsiniz. Fiziksel olarak yakınlardaki vergi dairesinden ödemenizi sıra alarak hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesinden Trafik Cezası Ödeme

İnternet vergi dairesinden doğrudan kredi kartıyla kolay bir şekilde trafik cezası ödemesi yapılabilmektedir. Doğrudan vergi dairesine gitmek istemeyenler, zorlananlar veya hızlıca online alandan işlemle sorunu çözenler için avantajlı bir yol olacaktır.

PTT & Banka Şubeleri Üzerinden

Banka şubeleri ve PTT şubeleri üzerinden doğrudan, online şekilde trafik cezası ödeme işlemlerini yapabilmektesiniz. PTT online ödemelerde sorun çıkarabilmektedir. Bireysel internet bankacılığı olanlar PTT üzerinden uygunsa trafik cezası sorgulama ödeme yapabilir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.