BİST
9.532
ALTIN
2.490,45
DOLAR
32,50
STERLİN
40,61
EURO
34,78

e-Devlet Mahkeme Dava Dosyası Nasıl Sorgulanır?

Mahkeme Dava Dosyasının durumunu merak edenler nasıl yapabileceğini merak ediyor. E-Devlet Kapısı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına resmi işlemlerini de online olarak internet üzerinden halledebilecekleri bir platform olarak karşımıza çıkmakta, kullanıcılara birçok farklı hizmetten faydalanma şansı sunmaktadır.

21 Nisan 2022 Perşembe 23:52
e-Devlet Mahkeme Dava Dosyası Nasıl Sorgulanır?

Halihazırda onlarca hizmetin sunulduğu e-Devlet Kapısı’na vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni hizmetler de eklenebilmektedir. E-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bir işlem de Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama olarak karşımıza çıkıyor. İnternet aracılığı ile e-Devlet Mahkeme Dava Dosyası nasıl sorgulanır merak ediyorsanız yazımızın devamında adım adım dava dosyası sorgulama anlatımını bulabilir, sizler de aktif mahkeme dava dosyanızın temel durumunu e-Devlet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Hizmeti

Bir e-Devlet şifresine sahipseniz, oturduğunuz yerden yalnızca internet üzerinden mahkeme dava dosyası sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Henüz bir şifre edinmediyseniz, hemen en yakın PTT şubesine giderek kendinize ait bir e-Devlet şifresi oluşturabilirsiniz. Gelelim e-Devlet Mahkeme Dava Dosyası nasıl sorgulanır sorusunun adımlarına:

Adım Adım Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama (E-Devlet)

Halihazırda süren aktif bir dava süreciniz var ise ve buna ilişkin olarak dava dosyam ne durumda ya da dava dosyam ile ilgili bilgileri nereden öğrenebilirim gibi sorular kafanızı kurcalıyorsa aşağıdaki 3 kolay adımı izleyerek e-Devlet üzerinden dava dosyası sorgulama işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz:

E-Devlet Resmi Web Sitesine Girin

E-Devlet Kapısı resmi web sitesi ana sayfası üzerinden T.C. kimlik numaranız ve PTT’den almış olduğunuz şifre ile kimlik doğrulamanız gerçekleştirmeniz her e-Devlet hizmeti için ilk adımınız olacaktır.

Arama Çubuğuna Yönelin

Kimliğinizi doğruladıktan sonra açılmış olan sayfada arama çubuğunu bularak “Dava Dosyası Sorgulama (Adalet Bakanlığı)” yazarak çıkan seçeneğe tıklamalısınız.

İşlemleri Tamamlayın

Bu işlem sırasında açılan sayfa üzerinden karşınıza çıkan dava dosyalarını seçerek temel dosya bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Aktif dava süreci olup dava dosyasının ne durumda olduğunu merak edenler ve e-Devlet mahkeme dava dosyası nasıl sorgulanır sorusunun yanıtını arayanlar için internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirmek işte bu kadar kolar.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.