BİST
9.645
ALTIN
2.435,75
DOLAR
32,58
STERLİN
40,60
EURO
34,92

E-Devlet ile İcra Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet ile icra sorgulama yapılıp yapılamayacağı, icra borcu ve icra dosyası takibinin nasıl yapabileceği oldukça merak ediyor. Resmi işlerin online olarak halledilebilmesi dendiğinde herkesin aklına o seçenek geldiğini düşünüyoruz: E-Devlet!

16 Nisan 2022 Cumartesi 22:50
E-Devlet ile İcra Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bilindiği üzere e-Devlet, internet üzerinden birçok resmi işinizin yapılabilmesine olanak sağlıyor. E-Devlet tarafından sunulan hizmetler ile birçok insan resmi işlerini ilgili kurumların kendisine gitmek zorunda olmadan ve evrak işlerine hiç bulaşmadan halledebiliyorken her geçen gün e-Devlet hizmetlerine vatandaşların talepleri neticesinde bir yenisi daha ekleniyor. E-Devlet web sitesi üzerinden ulaşabileceğiniz Adalet Bakanlığı İcra dosyası sorgulama seçeneği de e-Devlet tarafından vatandaşa sunulan hizmetlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Sizler de e-Devlet ile icra sorgulama nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İnternet Üzerinden İcra Borcunuzu Kolaylıkla Sorgulayın!

Hemen hemen her şeyin online olarak yapılabildiği günümüz dünyasında icra borcunuzu da internet üzerinden kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. E-Devlet aracılığıyla internetten icra borcu sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirerek icra dosya takibi yapabilir, icra borçlarını sorgulayabilirsiniz. İcra borcunuzu sorgulamak için bir e-Devlet şifresine sahip olmanız yeterli. Eğer henüz bir e-Devlet şifresi edinmediyseniz, bulunduğunuz konuma en yakın PTT şubesi aracılığı ile şifrenizi alabilirsiniz. Peki en basit şekilde e-Devlet ile icra sorgulama nasıl yapılır?

Adım Adım E-Devlet İcra Sorgulama İşlemleri

Sizin için yapmanız gerekenleri adım adım derledik. İcra sorgulamak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli:

1) İlk Olarak: E-Devlet Resmi Web Sitesine Girin

Öncelikle kullanmış olduğunuz herhangi bir tarayıcı ile e-Devlet resmi web sayfasına girmelisiniz. Bu adımda T.C. kimlik numaranız ve almış olduğunuz e-Devlet şifreniz ile kimliğinizi doğrulamalısınız.

2) Sonraki Adım: Arama Çubuğunu Bulun

Önünüze gelen sayfada arama çubuğunu bulup, “İcra Dosyası Sorgulama” yazarak Adalet Bakanlığı tarafından vatandaşların hizmetine sunulan dosya takip seçeneğine tıklamalısınız.

3) Son Adım: Bilgilerinizi Görüntüleyebilirsiniz

Son olarak bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan sayfada tarafınıza açılmış olan tüm icra dosyalarını görüntüleyebilir, üzerinize olan bütün icra borçlarını kontrol edebilir ve e-Devlet icra sorgulama işleminizi halledebilirsiniz.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.