BİST
9.525
ALTIN
2.497,78
DOLAR
32,60
STERLİN
40,62
EURO
34,73

“Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı’da"

Vali Dr. Turan Ergün, Uşak Valiliği tarafından hazırlanan Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı’da” projesinde incelemelerde bulundu.

18 Kasım 2022 Cuma 23:10
“Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı’da"

Vali Dr. Turan Ergün.

Uşak Valiliği tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı’nca desteklenen “Doğa, Tarih Bir Arada; Karahallı’da” projesi kapsamında yapımına başlanan Clandıras tarihi su kemeri ile antik kent Pepuza arasındaki ahşap yürüyüş yolunda incelemelerde bulundu.

Karahallı ilçesindeki Pepouza Antik Kenti ile Clandras Köprüsü arasında 5,5 kilometrelik yürüyüş yolu yapılıyor.

Ayrıca bölgede konaklamak için çadır ve karavan alanları kurularak, bölgenin tanıtımı amaçlanıyor.

Proje kapsamında bölge Clandras antik su kemeri, Pepouza Antik Kenti ile Antik Kaya Manastırı arasında bir bağ kurulacak.

Tarihi 3 alan arasındaki yürüyüş yolları, yer ve yön tabelaları, seyir terası, kameryalar ve fotoğraf çekme alanları ile bölgenin Turizım açısından ilgi çekici bir yer olması amaçlanıyor.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.