BİST
9.693
ALTIN
2.496,45
DOLAR
32,50
STERLİN
40,29
EURO
34,78

Çarşı Uşak'ta Durmak Yok

Uşak Belediyesi’nin vizyon projelerinden, Çarşı Uşak yeni bir yüze kavuşmak için gün sayıyor.

01 Haziran 2023 Perşembe 19:10
Çarşı Uşak'ta Durmak Yok

Uşak Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Çarşı Uşak’ta ayakkabıcılar çarşısı, eski garaj ve çarşamba pazarı yeni bir yüze kavuşmak için gün sayıyor. Başkan Çakın, yaptığı açıklamada; kent meydanlarını ve modern bir yapıyı içeren projede sürecin hız kazandığını vurguladı.

Eskimişliğin ve karmaşanın hakim olduğu 36 bin metrekarelik alanı kapsayan ve adım adım ilerleyen konsept projede, çarşamba pazarı yeni belediye binasının yanına taşınmıştı.

Tuhafiye esnafının hava koşullarından oluşacak mağduriyetini önlemek adına çarşamba pazarının eski yerinde bulunan konstrüksiyonlar sökülerek yine yeni belediye binasının yan tarafında bulunan alana yerleştirilmişti.

Alanın tamamlanmasıyla tuhafiye esnafının da en kısa sürede taşınması gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan Projeye Tam Destek

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın bugün Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nda Çarşı Uşak projesi için olumlu gelişmeler olduğunu belirtti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaşanan deprem felaketinin yoğunluğuna rağmen projeyi desteklemeye devam ettiğinin altını çizen Başkan Çakın, “Önümüzdeki hafta bakanlığımızın görevlileri eşliğinde vatandaşlarımızla nihai görüşmeleri sağlayarak muvafakat senetlerini imzalamaya başlayacağız, Hedefimiz yaz sonuna kadar gerekli işlemleri tamamlayarak proje için yıkım çalışmalarına başlamak.” dedi.

Ayakkabıcılar İçin Alan Hazırlanacak

Ayakkabıcılar çarşısı esnafının da proje yapım süresinde çalışmasını sürdürmesi ve mağduriyet yaşamaması adına çalıştıklarını ifade eden Başkan Çakın, “Ayakkabıcılarımızın yer alması için yapımını planlamış olduğumuz, yeni belediye binasının yanında bulunan alan içinse ihale aşamasındayız. Hedefimiz buradaki dükkanlarınyapımını tamamlamak ve süreci hızlandırmak.” dedi.

-AhmetItil/Haber.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.