BİST
8.973
ALTIN
2.282,89
DOLAR
32,33
STERLİN
40,75
EURO
35,06

Banaz'da Türkiye'nin ilk tarım kütüphanesi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle Uşak'ın Banaz ilçesinde tarım kütüphanesi açıldı.

07 Kasım 2022 Pazartesi 23:29
Banaz'da Türkiye'nin ilk tarım kütüphanesi açıldı

Banaz İlçe Halk Kütüphanesi binasında yer alan kütüphanenin açılış törenine katılan Uşak Valisi Turan Ergün, kütüphanenin Türkiye'deki ilk tarım kütüphanesi olduğunu belirtti.

Projenin hem iyi bir uygulama örneği yaratmak hem de ölçeklendirilebilir bir model oluşturup çözüm getirebilmeyi amaçladığını kaydeden Ergün, "Aynı zamanda bu kütüphane bir tohum kütüphanesi olacak ve yüzlerce çeşit ata tohumu burada güvence altına alınacak. Yok olmaya yüz tutmuş tohum gen çeşitliliği gelecek kuşaklara bu sayede aktarılmış olacaktır. Koruma altına alınan buradaki tohumlar her yıl düzenli olarak bölgedeki çiftçilerimize dağıtılmak suretiyle de organik tarıma katkıda bulunulmuş olacaktır." ifadelerini kullandı.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton da kütüphanenin tarım için önemli olduğunu dile getirerek, "Muhteşem bir eser ortaya çıkmış. Bu projeye 422 başvuru gerçekleşti ve şu anda içinde bulunduğumuz Agro Kütüphane bunların en iyisi seçildi." dedi.

Dünyada açlık ve çevre kirliliğinin yaşandığını kaydeden Vinton, "Tarım kütüphanesinin yeşil konsepti açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Banaz'da oluşturulacak olan yeşil sanayi hamlesinin bu çalışmalarımıza çok büyük katkıları olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen protokol üyeleri kütüphaneyi gezdi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.