BİST
9.645
ALTIN
2.432,19
DOLAR
32,57
STERLİN
40,54
EURO
34,90

AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı'dan, 8 Mart açıklaması

 AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, AK Parti döneminde kadının siyasi temsil oranının arttığını söyledi.

08 Mart 2022 Salı 14:31
AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı'dan, 8 Mart açıklaması

Hilal Sabancı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Uşak İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, 2002'den bu yana kadının eğitim, sağlık, istihdam, karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yaptıklarını belirtti.

Kadınlara yönelik birçok yasal düzenlenmeyi hayata geçirdiklerini aktaran Sabancı, kadınların yasal güvence altına alındığını ifade etti.

Türk kadının birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini anımsatan Sabancı, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizde kadınlar, 1935 yılında ilk kez parlamentoda yüzde 4,1 oranında temsil edildi. Bu oran 2002 yılına kadar ne yazık ki hiç aşılamamışken, bugün 2018 seçimiyle birlikte parlamentoda kadın temsil oranı yüzde 17,4'e yükselmiştir. AK Parti, kadının siyasi temsil oranı kabul edilebilir eşiğe ulaşana kadar çalışacaktır. AK Parti hükümetleri döneminde eğitim, en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul edilmiştir. Kararlılığımız sonucunda 2002 yılında yükseköğretim kız öğrenci oranı yüzde 13,5 iken bu rakam 2020 yılında yüzde 48,5'e ulaşmıştır."

AK Parti olarak kadın ve erkek omuz omuza Büyük Türkiye'yi inşa edeceklerini dile getiren Sabancı, tüm kadınların da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Basın açıklamasına, AK Parti Kadın Kolları üyelerinin yanı sıra partinin Uşak il başkanı Fahrettin Tuğrul, merkez ilçe başkanı Mehmet Bayar da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.