BİST
9.080
ALTIN
2.306,00
DOLAR
32,34
STERLİN
41,08
EURO
35,16

Uşaklı Kadınlar, Girişimcilik Ekosistemine İlk Adımını Atıyor

Eşme Merkez Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayten Sümer: "7 kadın 7 çuval unla yola çıktık bu eğitim, bize işlerimizi başarıyla yürütmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırdı ve önümüze çıkan zorlukların üstesinden gelmemiz için bize güven verdi."

30 Mart 2023 Perşembe 11:40
Uşaklı Kadınlar, Girişimcilik Ekosistemine İlk Adımını Atıyor

Kadın Dostu Markalar Platformu iş birliğinde Uşak Kışladağ Altın Madeni etrafındaki köylerde girişimci ekosistemini desteklemek amacıyla hayata geçirilen "Kadın Girişimci Vizyon Programı" kapsamında, aralarında Eşme Kadın Girişimci Kooperatifi üyesi kadınların da bulunduğu yöre halkına girişimci koçluğu, finansal okuryazarlık, mikro kredi, e-ticaret, finansa erişim ve dijital pazarlama konularında eğitimler veriliyor.

Alanında uzman eğiticiler tarafından verilen eğimlerle 17 Mart-4 Mayıs'ta devam edecek olan programda hedeflenen; bölgedeki kadın girişimcilerin önemli bilgi ve beceriler kazanması ve farkındalıklarının artırılması. Programda ayrıca, kooperatifçilikte hibe ve teşviklere ilişkin özel eğitimler de verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kipos Coaching Kurucusu Didem Şen Pamuk, "Kadınlarımıza hem kendi güçlü yönlerini fark etmelerini hem de bu güçlü yönlerini ve değerlerini ileride işlerine nasıl yansıtacaklarını ve bu işlerini daha iyi anlatmalarının yollarını anlatmaya çalıştık. Bu çalışmalarda çok anlamlı sonuçlara ulaştık. Son derece keyifli zaman geçirdik." ifadelerini kullandı.

- "7 kadın 7 çuval unla yola çıktık"

Kırsal alandaki kadın iş gücünü ve kadının toplumsal yaşamdaki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen projeye kadın kooperatiflerinden yoğun ilgi oldu.

Eğitimde yer alan Eşme Merkez Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayten Sümer, halihazırda 19 üyelerinin olduğunu belirterek, "7 kadın 7 çuval unla yola çıktık. Bu eğitim, bize işlerimizi başarıyla yürütmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırdı ve önümüze çıkan zorlukların üstesinden gelmemiz için bize güven verdi. Kadınlar olarak, başarı arayışımızda sıklıkla çok sayıda engelle karşılaşıyoruz. Ancak böylesi eğitimler bize bu zorlukların üstesinden gelmek ve dezavantajlarımızı ortadan kaldırmak için ihtiyaç duyduğumuz bakış açısını sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel ise şunları kaydetti:

"TÜPRAG Madencilik ile 2022 yılında başladığımız 'Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar' projemizin Uşak programında bölgedeki kooperatifçilik ruhunu yerinde müşahede ederek kadınların bir arada ve omuz omuza dayanışmasına şahit olduk. Bu arada bölgedeki girişimci ekosistemini destekleyecek şekilde kadının ekonomide daha fazla söz sahibi olmasının önünde hiçbir engelin olmadığını da görmüş olduk. Bu anlamda bölgedeki tüm kooperatiflere ve kadın girişimcilere ulaşmayı hedefleyen projenin ilk etabını başarıyla geride bıraktık."

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.