BİST
9.525
ALTIN
2.498,07
DOLAR
32,61
STERLİN
40,51
EURO
34,74

Tiftik Keçisi Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tiftik keçisi desteği, devletin hayvancılık sektöründe yatırım yapan yatırımcılara karşılıksız olarak vermiş olduğu desteklerden biridir.

25 Mayıs 2022 Çarşamba 13:25
Tiftik Keçisi Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet desteği almak isteyen yatırımcıların tiftik keçisi olması, satın alınan keçilerin gerekli kriterleri sağlaması gerekir. Tiftik keçisi desteği başvuruları, Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.

Tiftik Keçisi Yetiştiriciliği Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektöründe yatırım yapan vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Tiftik keçisi yetiştirmek isteyen vatandaşlar, satın aldıkları keçilere göre ödeme almak için başvuru yapma şansına sahiptir. Tiftik keçileri için verilen destekler, keçilerin cinslerine ve yaşına göre verilmektedir.

Devlet desteği almak isteyenlerin hayvancılıkla uğraşıyor olması, keçi yetiştirmek için uygun tesisleri olması gerekir. Bu şartları sağlayan yatırımcılar, satın aldıkları keçiler için hibe desteği başvurusunda bulunabiliyor. Başvurular değerlendirildikten sonra hayvanların çoğalması için gerekli ödemeler yapılıyor.

Tiftik Keçisi Yetiştiriciliği Desteği Nasıl Alınır?

Tiftik desteği olarak da bilinen tiftik keçisi yetiştiriciliği desteği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yatırımcılara sağlanmaktadır. Hibe desteği almak isteyen vatandaşların il veya ilçelerdeki müdürlüklere müracaat etmesi gerekir.

Tiftik keçisi desteği başvurusu öncesinde gerekli nitelikleri sağlayan keçiler satın alınmış olmalıdır. Başvuru sahipleri, müdürlüklerde başvuru formu doldurduktan sonra istenen evrakları teslim etmelidir. Belge teslimi yapıldığında, gerekli incelemeler devlet tarafından yapılır ve başvurular değerlendirilir. Başvuru sahipleri, belirli projeler geliştirmeli ve projeleri doğrultusunda başvuru yapmalıdır.

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık alanında faaliyet gösteren yatırımcılara birçok destek vermektedir. Keçi desteklemesi de karşılıksız olarak verilen desteklerden biridir. Tiftik keçisi yetiştirmek isteyen yatırımcılar, projeleri doğrultusunda yetkili müdürlüklere başvuru yapabiliyor.

Tiftik Keçisi Desteği için Nereye Başvurulur?

Tiftik keçisi yetiştirme desteği, Tarım ve Orman Bakanlığının vermiş olduğu bir hibe desteğidir. Bu desteği almak isteyen yatırımcılar, faaliyet gösterdikleri il veya ilçelerin müdürlüklerine şahsen müracaat etmelidir.

Müracaat aşamasında yatırımcılar başvuru formu doldurur ve gerekli evraklarını teslim eder. Aynı zamanda sunulan proje dosyaları da müdürlüklere teslim edilir. Evrakların ve projelerin incelenmesi ardından hayvanların da denetlemeleri devlet tarafından yapılır ve hibe desteği şartı sağlayanlara destek verilir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.