BİST
9.495
ALTIN
2.490,32
DOLAR
32,50
STERLİN
40,55
EURO
34,75

Sosyal Yardım Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım başvurusu, Ülkemizde yapılan yardım başvuruları e devlet üzerinde yapılan dijital ve yardım kurumuna bizzat yapılan başvuru şeklidir.

15 Nisan 2022 Cuma 23:59
Sosyal Yardım Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Aldığınız e devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak, arama motoruna aile ve Çalışma bakanlığı yazarak gelen sayfaya tıklanır. Açılan sayfada sosyal yardım başvurusu yazarak gelen linke tıklanır. Bu sayda açılan sağ üst köşede ki ‘’yeni başvuru formuna’’ tıklanır. Burada açılan forma sizden istenilen bilgileri girerek iletişim bilgilerinizi ekleyip, yasalar gereği imzalanan yazıyı okudum anladım diye dijital ortamda ‘kabul ediyorum’ kutusuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Aynı zaman da Aile ve Sosyal Güvenlik Hizmetleri’nin resmi sitesinden yardım formunu doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

Gerekli Belgeler Nelerdir?

Aile ve çalışma bakanlığına yapılan başvururken veya başvuru sonrası istenilen evraklar nelerdir, nereden alınır diye insanlarda oluşan soru işaretlerini cevaplayalım. Yapılan her sosyal yardım başvurusu için farklı evrak talep edilmektedir. Yardım ihtiyacına göre evrakları sıralayalım.

Yardım Türleri Ve İstenilen Evraklar;

Aile yardımları, başvuru dilekçesi, boşanmış ise boşanma ve nafaka alıyorsa aldığına dair belgesi, darp ya da şiddet mağduru ise şiddet raporu, işte çalışamıyorsa çalışamaz sağlık raporu, tutuklu eş varsa ceza evine giriş çıkış belgesi, aile bireylerinin hepsini kapsayan muhtarlıktan alınan aile belgesi.

Gıda yarımları, başvuru dilekçesi, yapılacak incelemeler için inceleme izin belgesi.

Proje destekleri, başvuru dilekçe örneği, merkezi araştırma için yapılacak olan sorgu izin formu, projenin durumuna ve hangi bakanlığı ilgilendiriyorsa bakanlığın proje için isteyeceği ek bilgiler.

Afet ve barınma, başvuru dilekçe örneği, merkezi incelemeler için inceleme izin formu, doğal afetlerden zarar gören maddi kayıpların raporu.

Eğitim yardımları, başvuru dilekçesi, incelemeler için onay formu, yardımın durumuna göre kurumun ya da vâkıfın isteyeceği ek bilgiler.

Sağlık yardımları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılan başvuru form veya dilekçe örneği, incelemeler için onay niteliği taşıyan form, sosyal kurumun yardım durumuna göre istediği ek bilgi evrakları.

Sosyal kurumun yukarıda belirtilen yardımların dışında, engelli yardım başvurusu, özel şartlı yardım, özel amaçlı yardımlar gibi yardımın niteliğine göre farklı başlıklar altında yardımlara başvurabilirsiniz. Başvuru dilekçesi ve istenilen izin formlarını doldurarak sosyal yardım başvurusu işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.