BİST
9.693
ALTIN
2.496,45
DOLAR
32,50
STERLİN
40,29
EURO
34,78

Şekerbank Başka Bankaya EFT Ne Zaman Geçer?

Şekerbank EFT işlemleriyle bu bankadaki hesabınızda bulunan paraları başka bankada bulanan hesaplara aktarabilirsiniz. EFT işleminin tam açılımı ise elektronik fon transferi anlamına gelmektedir.

09 Mayıs 2022 Pazartesi 08:17
Şekerbank Başka Bankaya EFT Ne Zaman Geçer?

Birçok işlemin cep telefonları üzerindeki mobil bankacılık uygulamaları ve web üzerinden internet bankacılığı ile yapılabildiği bankacılığın dijital halinde Şekerbank EFT işlemi de kolayca yapılıp hesabınızdaki nakitten başka bankada hesabı bulunan birine transfer sağlanmaktadır.

Şekerbank EFT Başka Bankaya Ne Zaman Geçer?

Bankalarla ile olan işlemlerde zaman gerçekten önemli bir kavramdır. ATM ile hesabınıza para yatırdığınızda mobil bankacılıktan girip hesabınıza geçip geçmediğini hemen kontrol etme ihtiyacı hissettiğiniz olmuştur. EFT işleminde ise bir başkasına veya kendinizin bir başka banka hesabınıza para aktarımı sağladığınızda gönderdiğiniz hesaptan paranın düştüğünü hemen görebilirsiniz. Peki Şekerbank EFT başka bankaya ne zaman geçer bunun için belirli bir işlem zamanı var mıdır bunu açıklayalım.

Şekerbank tarafından belirlenen EFT işlem saatlerinde gerçekleştirilen para transferi işlemlerinde söz konusu talimat bankaya iletilir. Banka tarafından onay sürecine alınan işlem kontrollerin ardından onaylanır ve para transfer işlemi tamamlanır. Şekerbank EFT işleminin başka bankaya ne zaman geçeceğine dair net bir zaman olmayıp işlem yoğunluğu ile alakalı olarak 5 dakika ile 15 dakika arasında sürebilmektedir.

Şekerbank EFT İşlem Saatleri

Günün her saati yapılabilen işlemler olduğu gibi yalnızca hafta içi ve belirli saatler arasında yapılabilecek bankacılık işlemleri de olabilmektedir. Şekerbank EFT işlemlerinin de EFT saatlerine dair bir limiti bulunmaktadır. Şekerbank EFT saatleri limitleri hafta içi günlerde sabah 9.00 da başlayıp 17.20 de sona ermektedir. Bu saatler içerisinde yapılan EFT işlemleri çok fazla zaman almadan çoğu defasında birkaç dakika içinde başka banka hesabına geçebilmektedir.

Maaş aldığımız bankanın farklı olması, ödemelerin yapıldığı bankanın farklı olması bankalar arası hesaplarda yapılacak transfer ile bazen kira ödeme işlemi için kimi zaman da bir arkadaşa borç gönderilirken EFT işlemi kullanılabilir. Sayamadığımız daha birçok para transferi için kullanılabilen başka bankaya EFT işlemi belli gün ve saatlerde olması limiti dışında bankalarca veya müşterilerce konan işlem miktarı limiti da bulunabilir.

Şekerbank ve daha birçok banka ile yapılabilecek EFT işleminin aslında ne olduğunu ne zaman başka banka hesabına geçebileceğinden hangi saat ve günlerde EFT yapılabileceğine birçok aklımıza takılabilecek konuda bilgi vermeye çalıştık. Şekerbank EFT işlemleri ile hesabında bulunan paranızı bir başka bankada bulunan banka hesabına aktarmak işlemlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 09.05.2022 08:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.