BİST
9.722
ALTIN
2.427,78
DOLAR
32,57
STERLİN
40,66
EURO
35,00

Mikro Kredi Nasıl Alınır? Kimlere Verilir?

Mikro kredi nasıl alınır? Sorusu son günlerde sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Günümüz koşullarında zorlaşan yaşam koşulları insanları yeni işler edinmeye, çalışma alanları oluşturarak ek gelir elde etmeye zorlamaktadır.

23 Nisan 2022 Cumartesi 09:35
Mikro Kredi Nasıl Alınır? Kimlere Verilir?

İş kurmak ya da herhangi bir mal sahibi olmak birikim yaparak neredeyse imkânsız olduğu için kredi uygulamaları gün geçtikçe daha da popüler olmaya başladı ve her geçen gün kredi kullanan kişi sayısı da ciddi düzeyde artış gösteriyor. Mikro kredi de bu kredi çeşitlerinden henüz az bilinse de sadece biri. Bugün mikro kredi nasıl alınır sorusuna hep birlikte cevap bulacağız.

Mikro Kredi Nedir?

Mikro kredi, gelişen dünyada kadının yerinin ev, mutfak olduğu gibi dar kalıplı düşüncelerin yıkılması amacıyla çalışmayan kadınlara kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri, kendi paralarını kazanmaları amacıyla bir iş kurmalarını desteklemek için kefilsiz ve teminatsız olarak verilen bir kredi çeşididir. Mikro kredi nedir sorusunun cevabı kadınların iş hayatına katılma fırsatıdır diyebiliriz.

Mikro Kredi Kimlere Verilir?

Mikro kredi bir iş fikrine sahip olan kadınlara verilir. Yani bu krediyi alabilmeniz için oluşturduğunuz bir iş planınızın bulunması gerekir. İş planını hazırlayan ve başvuru sırasında istenecek evrakları tamamlayanlar eğer başvuruda aranan şartlara uyuyorsa kredi başvurusu yapabilirler. Başvurular bir heyet tarafından incelendikten sonra mikrokrediyi almaya uygun bulunan kadınlar bu krediyi kullanabilir.

Mikro Kredi Kimden, Nasıl Alınır?

Mikro kredi uygulamasından haberdar olduktan sonra herkesin aklına düşen soru mikro kredi kimden alınır sorusu olur. Mikro kredi devlet bankaları ya da özel bankalar aracılığıyla kullanamazsınız. Bu krediyi TGMP (Türkiye Grameen Mikrofinans Programı) üzerinden başvuruda bulunarak kullanılabilir. Mikro kredi başvurusunda bazı evraklar istenir. Evrakları hazırlayıp teslim ederek başvuru süreci tamamlanmış olur. Başvuru esnasında şu belgeler istenir:

Sabıka kaydı yoktur belgesi

Sosyal güvencenin bulunmadığına dair belge

İkametgâh belgesi

Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus aile bildirimi)

Kiracı ise kira kontratı

İlk defa mikro kredi kullanacak kişilere verilecek maksimum miktar 1500 TL ‘dir. Kredi başvurusu onaylananlar 5 kişilik bir ekip kurmalıdır. Bu 5 kişilik ekip kısa bir eğitim sürecinden geçer ve sonrasında mikro krediyi kullanabilirler.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.